Utorak, 16. travnja 2024.

Županijski Zavod za hitnu medicinu nabavio vrijedne uređaje za reanimaciju i automatsku masažu srca

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije ovih je dana nabavio vrijednu opremu za reanimaciju i automatsku masažu srca ukupne vrijednosti 300 tisuća kuna čime se dodatno povećao standard zdravstvene zaštite stanovnika koji žive na području županije.

Primopredaja je održana u križevačkoj Ispostavi hitne medicinske službe koja je dobila uređaj za automatsku masažu srca Easy Pulse za koji su sredstva osigurali donatori (tvrtke KTC d.d., Podravka d.d., Belupo d.d. te Rasco d.o.o.) i Zavod te uređaj za reanimaciju – defibrilator LIFEPAK 15.

Novonabavljeni mehanički uređaj za automatsku masažu srca će omogućiti kvalitetnu kompresiju srca kontinuirano, zadanom frekvencijom i dubinom, što će osigurati mnogo bolji cerebralni i koronarni protok. Uređaj za reanimaciju je opremljen biofaznom tehnologijom do 360 J uz koju pacijenti imaju najbolje izglede da prežive, a s obzirom da Zavod za hitnu medicinu godišnje zbrine u prosjeku 90 pacijenata sa akutnim infarktom miokarda, spomenutim uređajima će se uvelike povećati kvaliteta zbrinjavanja pacijenata.

Uređaj za automatsku masažu srca nabavljen je za ispostavu Križevci, no već sljedeće godine istim se planira opremiti i hitna medicinska služba u Koprivnici te u Đurđevcu.

(Koprivničko-križevačka županija)

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
zatvori