Srijeda, 27. ožujka 2024.

Županija u godinu dana u školsku infrastrukturu uložila 1,4 milijuna kuna, iduće godine nove investicije

Kontinuiranim ulaganjem do još boljeg materijalnog standarda

Koprivničko-križevačka županija kontinuirano ulaže u školsku infrastrukturu, a u cilju poboljšanja materijalnih uvjeta tijekom ove godine realizirani su brojni projekti obnove i rekonstrukcija školskih objekata kojima su se podjednako razveselili nastavnici, učenici i njihovi roditelji.

Da se radi o ozbiljnim ulaganjima govori podatak kako je kroz 2019. godinu izvedeno čak 12 projekata čija vrijednost iznosi oko 1,4 milijuna kuna.

Radovi su većinom izvedeni u drugoj polovici godine, a veći dio njih za vrijeme ljetnih praznika kako bi školarce u novoj školskoj godini dočekao još veći standard. Što se konkretnih radova tiče, oni su izvedeni u devet škola kojima je osnivač Županija, a najveća investicija se odnosila na rekonstrukciju krovišta nad dvoranom te zamjena sportskog poda u dvorani OŠ Sidonije Rubido Erdody Gornja Rijeka u koje je uloženo 460 tisuća kuna uz djelomično sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Rekonstrukcija krovišta škole te zamjena stolarije ukupne vrijednosti 321 tisuća kuna izvedena je u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec, a krovišta su promijenjena i u Osnovnoj školi Koprivnički Bregi za što je Županija izdvojila 174 tisuće kuna te u područnim školama Kutnjak i Veliki Otok gdje je ukupna vrijednost investicija iznosila 200 tisuća kuna. Područne škole u Koprivničkom Ivancu, Kalniku i Hlebinama te područne škole Crnec i Medvedička dobile su novu stolariju ukupne vrijednosti 250 tisuća kuna.

Župan Darko Koren ne krije zadovoljstvo što se investicijama ovog tipa poboljšavaju materijalni uvjeti u školama diljem županije jer to je ne samo zadaća regionalne uprave već i strateški plan koji je visoko na listi razvojnih prioriteta Županijske uprave:

– Ulažući u obrazovanje i školsku infrastrukturu ulažemo u budućnost i vjerujem kako će se svi složiti da bolji standard i materijalni uvjeti doprinose boljim rezultatima učenika. Županija u okviru svojih mogućnosti nastoji maksimalno pomoći, a ovakve investicije i model upravljanja javnim novcem koji smo odabrali pokazuje i garantira realizaciju svih bitnih programa koje od nas stanovništvo i očekuje. U iduću godinu ulazimo s novim velikim investicijskim ciklusom izgradnje školskih sportskih dvorana u suradnji s pet naših općina. To je izuzetno značajan financijski projekt pa 2020. godinu s pravom možemo nazvati godinom velikog iskoraka i investicija – kazao je župan Koren.

zatvori