Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Seniorke Koprivnice u teškim uvjetima pobijedile Odru, pionirke se vratile s vrijednim bodom

Seniorke Ženskog nogometnog kluba Koprivnica proteklog su vikenda u 8. kolu Druge HNL za žene sjever-jug pobijedile Odru iz Zagreba.

Rezultat utakmice odigrane u teškim vremenskim uvjetima u Kunovcu bio je 2:0 za Koprivnicu. Prvi pogodak već je u petoj minuti postigla Mateja Videc, i to nakon dugog oporavka zbog teške ozljede. Nekoliko minuta kasnije drugi gol iz mrtvog kuta zabila je Valentina Županić. Ružan scenarij dogodio se u 27. minuti kada je nakon oštrog starta suparnice težu ozljedu zadobila prva topnica Koprivnice Ivana Kirilenko.

Posljednje kolo polusezone na rasporedu je sljedećeg vikenda i to u gostima kod bivših prvoligašica iz Zadra, dok će se utakmica protiv Rijeke igrati uoči početka proljetnog dijela prvenstva. Trener Koprivnice Mario Gregurina najavljuje kako u Zadar ide “na glavu” s obzirom na to da klub priželjkuje ulazak u Prvu ligu.

Pionirke su u devetom kolu svog prvenstva u Novom Selu Rok protiv Katarine Zrinski iz Čakovca u Koprivnicu donijele vrijedan bod i zadržale čvrsto mjesto u sredini tablice. Pogodak za ekipu trenerice Mateje Videc postigla je Sara Barbara Booz. Sljedećeg vikenda su slobodne, a u posljednjem kolu, 30. studenoga, gostuju u Čakovcu kod NŠ Čakovec-Međimurje.

Kadetkinje u devetom kolu sutra, 19. studenoga u 13 sati gostuju kod Katarine Zrinski. Ovo im je tek druga sezona, no čak pet igračica prošlo je nedavno na selektivnoj utakmici.

zatvori