Četvrtak, 18. travnja 2024.

Vrtićarci i općinski čelnici iz Gole gledali svijet kroz naočale slijepih i slabovidnih osoba

Djelatnici i članovi Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije proveli su radni dan u Goli u sklopu projekta ‘Gledajte kroz naše naočale’.

Posjetili su Dječji vrtić Zvončić u Goli gdje su predškolcima održali edukacijsko-iskustvenu radionicu. Mališanima su pokazali kako se igraju slijepa djeca i na koji način oni pišu slova i brojke. Vrtićarce su podučili i na koji način mogu pomoći slijepim osobama te su se mališani sami mogli okušati u kretanju s povezom i bijelim štapom.

Članovi županijske Udruge slijepih o pravilnim načinima komunikacije i pristupanja slijepim osobama educirali su i načelnika Općine Gola i njegove suradnice. Ova edukacije će svakako pomoći općinskim čelnicima kod svakodnevnog rada i interakcije sa slijepim i slabovidnim osobama.

Ovakve radionice će članovi i djelatnici Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije u prosincu održati i za učenike 8. razreda Osnovne škole Gola.

U sklopu projekta ‘Gledajte kroz naše naočale’, financiranog sredstvima Općine Gola, do kraja godine će se održati i edukacijsko-iskustvene radionice za učenike 8. razreda Osnovne škole u Ferdinandovcu, kao i polaznike Dječjeg vrtića Dabrić i učenike 5. razreda Osnovne škole u Legradu.

zatvori