Utorak, 16. travnja 2024.

Vozač udario pješakinju kod koprivničke tržnice, u Đelekovcu mladić vozio pod utjecajem droge

Ovog vikenda u Koprivnici i okolici dogodilo se nekoliko prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom.

Na parkiralištu Gradske tržnice u petak ujutro 21-godišnji vozač osobnog automobila Chrysler Jeep koprivničkih registracija zbog nepropisne vožnje unatrag udario je 78-godišnju pješakinju. Ona je zadobila teške tjelesne ozljede. Testiranjem u koprivničkoj Općoj bolnici “dr. Tomislav Bardek” utvrđeno je da vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

Neobična prometna nesreća dogodila se u subotu oko 16:30 u Ulici Palih boraca u Đelekovcu. 19-godišnji vozač osobnog automobila Hyundai zagrebačkih registracija zbog neprilagođene brzine sletio je van kolnika i udario u kapelicu. Pri tome je ozlijeđena 18-godišnja putnica. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, ali je policija preliminarnim testom očitala pozitivnu koncentraciju na prisutnog droga u organizmu. 19-godišnji vozač je odbio vađenje krvi i uzimanje urina te je smješten u policijske prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstava. Protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se u subotu iza 15 sati u Dravskoj ulici u Goli. 23-godišnji vozač Golfa koprivničkih registracija je nepropisnom vožnjom unatrag udario Mazdu koprivničkih registracija koja je bila smještena uz rub kolnika. Vozač je pobjegao s mjesta nesreće te je pronađen naknadno. Utvrđeno je da je vozio pod utjecajem alkohola od 1,91 promila i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori