Srijeda, 24. travnja 2024.

U srijedu ponovno štrajk u podravsko-prigorskim školama, dio nastavnika odlazi na prosvjed u Zagreb

Djelatnici škola na području Koprivničko-križevačke županije sutra (u srijedu 6.11.) će ponovno biti u štrajku.

Kao i svaki put do sada, ujutro će se sastati kako bi se ponaosob izjasnili sudjeluju li u štrajku ili ne. Određeni broj onih koji će štrajkati nakon sastanka odlazi u Zagreb, rekao nam je Goran Višak iz koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, povjerenik Sindikata učitelja za Koprivničko-križevačku županiju:

– Ujutro normalno sve škole održavaju sastanke, a nakon toga određen broj sudionika odlazi u Zagreb na prosvjed. Naši su prosvjetari već jednom bili na prosvjedu ispred Vlade tako da će ovo biti drugi prosvjed na koji se organizirano odlazi.

Podsjetimo, zaposlenici u školama diljem zemlje traže podizanje koeficijenta složenosti posla za šest posto. Osim učitelja i nastavnika, u štrajku sudjeluje i tehničko osoblje.

Povjerenik Goran Višak odgovorio nam je i na pitanje imaju li djeca unatoč štrajku obavezu doći u školu:

– To ovisi o roditeljima, što im oni dozvole ili od njih zatraže. Mi u pravilu ne možemo zabraniti djetetu da dođe ili ne dođe u školu. Naravno, i ovog puta će ravnatelj ili djelatnici koji neće štrajkati zbrinuti djecu koja će eventualno doći u školu.

Dakle, za svu djecu koja sutra dođu u školu bit će organiziran topli obrok i moguća nastava ili drugi primjereni oblik odgojno-obrazovnog rada s učenicima.

zatvori