Utorak, 26. ožujka 2024.

SEDMA OBLJETNICA HAŠKE PRESUDE Đurđevčani obilježili obljetnicu oslobađajuće presude generalima Markaču i Gotovini

Manifestacija Podravina svojemu Generalu ove je godine održana sedmi puta u Domu Mladen Markač u Đurđevcu. Ovogodišnjom je ujedno obilježena sedma obljetnica izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima pred Haškim sudom.

Kako je objavljeno na Đurđevac.hr, manifestaciji su uz našega generala Mladena Markača prisustvovali brojni građani i uzvanici, među kojima Ante Deur izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, savjetnik Predsjednice za branitelje, Dinko Tandara izaslanik i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja RH Tome Medveda, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić

Svi su zajedno obilježili 16. studenoga 2012. godine kad je na Međunarodnom sudu u Haagu donesena oslobađajuća presuda za hrvatske generale Mladena Markača i Antu Gotovinu. Cijeneći važnost tog datuma ne samo za hrvatske generale nego i za cijelu Hrvatsku te kako se taj važan datum i događaj ne bi zaboravio, grupa poštovatelja, prijatelja i sugrađana generala Mladena Markača pokrenula je prije sedam godina kulturnu manifestaciju likovne radionice Peski-Art Đurđevac sa svečanom priredbom „Podravina svojemu generalu“ upravo u Đurđevcu, u kvartu Peski gdje je general Markač rođen i proveo djetinjstvo i mladost i gdje se rado vraća i dolazi.

Pokrovitelji manifestacije i ove godine su bili Ministarstvo hrvatskih branitelja RH, Koprivničko-križevačka županija i Grad Đurđevac.

Više pogledajte na službenim stranicama Grada Đurđevca.

zatvori