Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Podravsko-prigorski prosvjetari pridružili se velikom prosvjedu u Zagrebu: ‘Pokazali smo veliko jedinstvo’

Podravsko-prigorski prosvjetari sudjelovali su u velikom prosvjetarskom prosvjedu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Županijski povjerenik Sindikata hrvatskih učitelja Goran Višak prenio je Dravi.info dojmove:

– Fenomenalna je atmosfera. Učitelji, svi zaposlenici jedan drugome pričaju svoje zgode i na prvo mjesto stavljaju dostojanstvo učitelja. Na današnjem prosvjedu spomenuti su i ostali zaposlenici. Ne postoji škola, kao cjelovit sustav, koja bi funkcionirala bez spremača, kuhara, računovođa, tajnika i svih ostalih. I tu smo pokazali veliko jedinstvo.

Kad govorimo o prosvjetarskim zahtjevima, Višak je, kaže, optimističan:

– Mi smo uvijek optimistični, uvijek gledamo da sve može biti bolje. Jedan jednostavan potez premijera, odnosno Vlade, i mi dobijemo ono što se traži i ide se dalje, najnormalnije da se radi.

U protivnom, prosvjetari ne odustaju od svojih zahtjeva, kaže sindikalist inače zaposlen u koprivničkoj Osnovnoj školi “Antun Nemčić Gostovinski”:

– Ako danas nema nikakvih dogovora, mi i dalje ustrajemo na onome što smo na početku postavili kao cilj. A danas smo svi uspjeli vidjeti o kako velikoj brojci ljudi se radi! Ponosan sam na sve zaposlenike škola s područja naše županije koji su se odazvali prosvjedu, ali i one koji su ostali u školama, jer svi nisu mogli na prosvjed.

Prema riječima sindikalista Viška, na današnjem prosvjedu u Zagrebu bilo je petstotinjak sudionika iz Koprivničko-križevačke županije. Zaposlenici osnovnih škola napunili su sedam, a srednjih škola dva autobusa. Dio prosvjednika putovao je i vlastitim prijevozom.

zatvori