Četvrtak, 25. travnja 2024.

Biciklist uhvaćen s više od dva promila alkohola, vozač jurio dvostruko brže od ograničenja

Četiri je prometne nesreće zabilježila Policijska uprava koprivničko-križevačka tijekom proteklog vikenda, među kojima jednu s lakše ozlijeđenom osobom.

Tijekom vikenda sankcionirano je ukupno 175 prometnih prekršaja od čega su se 22 odnosila na alkohol, 72 na brzinu, 26 na nekorištenje sigurnosnog pojasa i šest na nepropisno korištenje mobitela. Dva su vozača zadržana u posebnoj prostoriji do otriježnjenja, trojica su uhićena i protiv njih su provedeni žurni prekršajni postupci te su kažnjeni visokim novčanim kaznama: od 6.000 do 20.300 kuna. Osim toga izrečene su im i mjere zabrane upravljanja vozilima.

Alkoholni rekorder vikenda bio je 62-godišnji biciklist uhvaćen u nedjelju poslijepodne u Ulici braće Radića u Peterancu: “napuhao” je 2,21 promil. Rekorder što se tiče brzine bio je vozač osobnog automobila koji je u nedjelju poslijepodne u Koprivničkoj ulici u Sokolovcu vozio dvostruko brže od ograničenja: 120 kilometara na sat umjesto 60 koliko je najviše smio.

Policija je tijekom vikenda izvršila nadzor i 54-ero mladih vozača. Četiri su uhvaćena pod utjecajem alkohola i dvojica su prenoćila u posebnoj prostoriji. Mladi su vozači sankcionirani i zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepostupanja po naredbi policijskog službenika, vožnje bez upaljenih dnevnih ili kratkih svjetala te nenošenja vozačke dozvole.

zatvori