Srijeda, 24. travnja 2024.

Mališani se uz zabavne aktivnosti privikavaju na vodu i rade svoje prve plivačke korake

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu preventivnog programa ‘Sigurnost na vodi’ provodi novu edukativno-rekreacijsku aktivnost.

Ime joj je “Privikavanje na vodu”, a u nju su uključeni predškolci koprivničkog Dječjeg vrtića Tratinčica. Stručni tim kineziologa Zajednice športskih udruga grada Koprivnice mališane će učiti samostalnom plutanju, održavanju na vodi uz pomoć rekvizita te prvim plivačkim pokretima uz razne igre. Sve ove aktivnosti su osnovna priprema za učenje plivanja.

Do sada su se tako na vodu privikavale dvije skupine mališana iz Tratinčice. Maksići i Trešnjice vrlo su vješto i spretno uživali na koprivničkim Bazenima Cerine. Aktivnosti se održavaju pet dana po dva sata, a kineziolozima pomažu i odgajateljice iz Tratinčice i volonteri koprivničkog Crvenog križa. Aktivnosti projekta traju do 28. studenog kada će skupine Srčeka, Cvrčka i Oblačića iz Dječjeg vrtića Tratinčice proći program.

U realizaciji ovog projekta pomažu i Grad Koprivnici i Komunalac koji mališanima osiguravaju prijevoz do bazena te im je omogućena povlaštena cijena ulaznice.

Inače, projekt “Sigurnost na vodi” provodi se već šestu godinu uz sufinanciranje Hrvatskog Crvenog križa. U sklopu projekta ove se jeseni održavaju i radionice “Kodovi sigurnosti na vodi” u 20 škola na području Koprivnice i okolnih općina. U njima će sudjelovati oko 500 učenika koji će čuti osnovna pravila ponašanja u i uz vodu, naučiti što je posao spasioca na plažama te će im se prezentirati oprema kojom se spasioci koriste.

zatvori