Četvrtak, 25. travnja 2024.

Prezentacija obrtničkih zanimanja učenika srednjih strukovnih škola na 22. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, u suradnji sa županijskim strukovnim školama, i ove godine organizira prezentaciju obrtničkih zanimanja na 22. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije u Križevcima koji će se održati od 8. do 10. studenoga 2019. godine.

Učenici Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci, Obrtničke škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac tijekom tri dana sajma prezentirat će svoja znanja i vještine u 18 zanimanja: CNC operater, strojobravar, stolar, automehatroničar, elektroničar-mehaničar, elektroinstalater, autolimar, limar, vodoinstalater, monter suhe gradnje, soboslikar, pekar, mesar, tesar, zidar, krojač, kuhar i konobar.

Cilj ovih prezentacija je motivirati učenike osnovnih škola za upis u deficitarna strukovna zanimanja, olakšati im odluku upisa u srednju školu te ih educirati da biti zaposlen u obrtničkim zanimanja nije nimalo degradirajući posao. Po završetku obrtničke škole lakše je naći posao u struci i samim time brže ostvariti financijsku samostalnost.

Tijekom obilaska Sajma, učenici će na izlagačkim prostorima strukovnih škola dobiti sve potrebne informacije vezane za upis u pojedina obrtnička zanimanja, karakteristike pojedinih zanimanja, koje osobine, znanja i vještine su poželjna kod upisa te dobili uvid u način rada koje je svojstveno pojedinom zanimanju.

U okviru projekta organizirat će se i posjet uspješnim obrtnicima i poduzetnicima kako bi učenici iz prve ruke mogli vidjeti posebnosti pojedinih zanimanja u gospodarstvu.

Planirane aktivnosti provode se u okviru projekta “Želim biti majstor” čiji je nositelj Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije dok su partneri PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Obrtničko učilište POUKA, Obrtnička škola Koprivnica, Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci i Strukovna škola Đurđevac. Vrijednost projekta je 696.846,75 kn, a za njegovu provedbu osigurana su bespovratna sredstva u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

zatvori