Četvrtak, 25. travnja 2024.

Predsjednica Republike Hrvatske odlikovala dobrovoljne darivatelje krvi, među njima i 12 s našeg područja

Povodom Dana darivatelja krvi, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi za njihovu plemenitu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka u 2017. godini.

Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primilo je 137 darivatelja i to muškarci koji su darovali krv više od stotinu puta te žene koje su krv darivale više od 75 puta.

– Darivatelji krvi svjesni su važnosti svoga čina kojim daruju krv, dragocjenost kojoj medicina nema zamjenu, a koja spašava živote. Darivanje krvi nije čin koji se radi zbog koristi, promocije ili pohvala. No mi im na poseban način želimo reći hvala, iskazati im priznanje i prepoznati dobro koje čine za dobrobit cijelog našeg društva – istaknula je Predsjednica Republike obrativši se darivateljima.

Prestižno odlikovanje za više od 100 darivanja muškarci i više od 75 darivanja žene krvi primilo je i 12 podravskih dobrovoljnih darivatelja krvi: Mirjana Šaš, Nada Horvat, Marijan Bodko, Mirko Bušić, Đuro Hrenić, Josip Hudj, Zdravko Jakupić, Josip Kovač, Andrija Krčma, Stjepan Matak, Mladen Sremec i Zvonimir Šašek.

zatvori