Petak, 19. travnja 2024.

VIDEO Overflow predstavio tri nove pjesme s video spotovima, u jednom se pojavljuje i voditeljica Radio Drave

Video spotove je režirao mladi koprivnički redatelj Dinko Šimac

Nakon šest godine diskografske stanke, koliko je prošlo od eksperimentalnog ‘Miškine’, koprivničko-varaždinski punk rock sastav Overflow vratio se u velikom stilu.

Svjetlo dana ugledala je nova trilogija singlova uz prateće videospotove: From My Lips – Dim – Words. Ujedno je predstavljen i novi član benda, gitarist Vedran Dautanec. Overflow sljedeće godine slavi tri desetljeća postojanja i najavljuje veliku regionalnu koncertnu turneju.

>> Veliki intervju s Overflowom Maje Trstenjak pročitajte ovdje

Nove je pjesme producirao bivši basist benda Konrad Mulvaj uz koprodukciju Edija Cukerića, a masterirali su Jura FerinaPavle Miholjević (Svadbas).

Prema ideji/koncepciji trilogije Anđela Jurkasa, videospotove je režirao i montirao mladi koprivnički redatelj Dinko Šimac (Beyond Pines Films).

“Ove pjesme su reakcija na frustracije koje nisu osobne, zbog kojih nećeš vrištati na prvu, ali će te ozbiljno uznemiriti ako ti nije svejedno. One su provokacija. Stimulacija tvog srca, mozga i duha. Ne nude odgovore, postavljaju pitanja. Nudimo izazov”, poručuju iz Overflowa.

U jednom od spotova pojavljuje se i radijska voditeljica Tanja Benkek s Radio Drave.

From My Lips

“Što je za tebe ljubav? Može li ljubav imati happy end? Koga ti najviše voliš? Kako to pokazuješ?”

Dim

“Koja je tvoja najveća katastrofa? Kolika je tvoja odgovornost? Da civilizacija danas propadne, što bi ti najviše nedostajalo? A što ti uopće ne bi nedostajalo?”

Words

“Koliko se svijet promijenio otkad znaš za sebe? Mijenjaš li ti svijet nabolje? Što je ‘bolje’? Koristiš li mozak kad te ispuni buka informacija? Zaista? Kritički? A što je to ‘zdrav razum’?”

Dio koprivničke ekipe koja je radila na spotovima i glumila u njima.
zatvori