Četvrtak, 18. travnja 2024.

NOĆ KAZALIŠTA u Domoljubu: Stiže nam Zijah Sokolović!

Pučko otvoreno učilište Koprivnica, nakon prošlogodišnje stanke zbog obnove dvorane, sudjelovat će u ovogodišnjoj Noći kazališta.

Noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se istovremeno u velikom broju hrvatskih gradova, svake godine treće subote u studenom. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike.

Ove godine će se Noć kazališta u dvorani “Domoljub” održati 16. studenoga, a POU Koprivnica će sudjelovati organizacijom dviju predstava: u 11:00 će se održati predstava “Tonka Bontonka”. Radi se o edukativnoj kazališnom programu s ciljem odgajanja mlade publike i promicanja ljudskih vrijednosti. Ovaj edukativni mjuzikl kroz uloge pristojne djevojčice Tonke i nestašnog dječaka Stjepka poučava najmlađe kulturnim obrascima ponašanja koje trebamo usvajati od malih nogu kako bismo u konačnici stvarali civilizirano društvo. Kako se ponašati za vrijeme jela? Koje higijenske navike steći? Kako se igrati ne ometajući susjedstvo i okolinu? Kako se odnositi prema prijateljima i starijim osobama? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja djeca će utvrditi upravo na ovoj interaktivnoj predstavi prikazanoj na duhovit način. Kombinacijom prigodnih pjesama i edukativnog sadržaja kod djece se lakše potiče emotivni i socijalni doživljaj. Tako ono što su vidjela i čula ostaje pohranjeno u njihovim glavicama, što je i krajnji cilj ovog kazališnog komada.

Večer je rezervirana za predstavu “CABAres, CABArei” u izvedbi Zijaha Sokolovića, jednog od najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije koji je prošle godine proslavio 50. obljetnicu karijere.

“CABAres CABArei” je životna komedija jednog od najpopularnijih glumaca regije koji je glumio i režirao ukupno 122 predstave, snimio 33 filma, 14 TV drama i 24 TV serije, 54 puta bio nagrađivan…

“CABAres CABArei” je cabaretska forma kazališta u kojoj se preispituje kriza srednjih godina, odnosno trenutak kada čovjek podvuče crtu, htio ili ne htio pa preispituje sve što mu se dogodilo, sve što mu se događa i što će mu se dogoditi. Sokolović govori o upoznavanju, o iskustvu, o običnom danu, o uspjehu i neuspjehu, o dogovaranju, o borbi mišljenja, o hrani, o zdravom razumu, o vožnji autom, o budućnosti, o kazalištu kao frižideru zabluda, o mediokritetima, o rodbini, o zaostalosti, o pomirenju sa životom, o budalama, o seksu i starosti, a sve u jedinstvenoj interpretaciji ovog legendarnog glumca.
Predstava “CABAres CABArei” počinje u 20 sati.

Cijena ulaznice za predstavu “Tonka Bontonka” iznosi 20,00 kn, a za predstavu “CABAres CABArei” 50,00 kn. Svi oni koji kupe 6 ili više ulaznica za predstavu “CABAres CABArei” ostvaruju pravo na popust od 20%.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Domoljuba radnim danom od 13:00 do 17:00 sati te rezervirati na email [email protected].

zatvori