Utorak, 23. travnja 2024.

NK TEHNIKA-KOPRIVNICA Kapetan Matijaković: Pokušat ćemo napraviti sve da izvučemo što bolji rezultat protiv Slavena

Tehnika-Koprivnica prošle je subote pobijedila Čazmu s 2:0 i vratila dobro raspoloženje uoči posljednjeg jesenskog kola u Četvrtoj nogometnoj ligi ‘Bjelovar-Koprivnica-Virovitica’.

– Imali smo imperativ pobjede u toj utakmici. Dosta loše smo ušli u sezonu, između ostalog i zato što smo relativno kasno saznali da ćemo igrati u Četvrtoj ligi. Imali smo i dosta ozljeda u vrijeme priprema i na početku sezone, skupili smo i dosta loših rezultata. Na kraju smo dobili bitnu utakmicu, bili smo bolji cijelo vrijeme, imali smo malo i sreće kod prvog pogotka, no na kraju smo zasluženo pobijedili. To nam je puno značilo jer smo se pomakli s pretposljednje pozicije i sad puni samopouzdanja čekamo nedjelju, da pokušamo odigrati dobru utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat – rekao je Zoran Matijaković, kapetan Tehnike-Koprivnice.

U nedjelju je na rasporedu posljednja prvenstvena utakmica u ovoj kalendarskoj godini, gostovanje kod jesenskog prvaka Slavena Belupa II. Utakmica će se igrati na pomoćnom terenu s umjetnom podlogom koprivničkog stadiona, a početak je u 14 sati.

Snimio Marko Posavec.

– Znamo kakva je momčad Slaven Belupo II, imaju par dobrih individualaca i dobro treniraju. Uostalom, ljestvica najbolje govori o njima i igrama koje su prikazivali u ovoj polusezoni. Mi ćemo pokušati napraviti sve da izvučemo što bolji rezultat. Realno, umjetna trava je problem jer je podloga relativno potrošena i tamo je teže igrati nego na pravom terenu, koji je i malo većih dimenzija. Meni je prvom ljepše igrati tamo gdje je trava normalnija, gdje možeš uklizati i čvršće ući u duel.

A kako kapetan gleda na dosadašnji dio jesenske polusezone?

– Pomalo neočekivano ušli smo u viši rang natjecanja, i mislim da smo ove jeseni imali dosta nesreće. Promašili smo dva penala, vodili pa ispuštali vodstvo. Dosta smo mlada momčad, s neiskusnim igračima. U Prvoj županijskoj ligi poznavali smo suparnike, ovdje nam je sve bilo novo, ali prikupili smo korisno iskustvo. Dečki se trude, dobro treniramo, vidljiv je pomak u njihovom razvoju. Nadam se da ćemo se za vrijeme zimske stanke ekipirati i da ćemo biti bolji na proljeće.

U prvenstvu je bilo teško, no zato je zapažen uspjeh ostvaren u Kupu Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije, gdje je Tehnika-Koprivnica u osmini finala bila bolja od trećeligaša Podravca iz Virja.

– Odigrali smo stvarno dobru utakmicu, bili smo disciplinirani i na kraju na penale prošli dalje. Naš golman Leo Kirin spletom okolnosti napravio je pravi show, na kraju nas je dalje odveo dokapetan Luka Ernečić. U četvrtfinalu nas čeka suparnik s kojim bi mogli igrati, Mladost iz Kloštra Podravskog, i nadam se da ćemo proći dalje – zaključio je Zoran Matijaković.

zatvori