Petak, 19. travnja 2024.

Nesebični sugrađani za djecu slabijeg imovinskog stanja izdvojili više od 75 tisuća kuna

Ovogodišnjom 47. po redu akcijom ‘Solidarnost na djelu’ koju provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica prikupljeno je više od 75 tisuća kuna.

Uz geslo “Ne dvoji, za drugog izdvoji!” svoju su nesebičnost pokazali brojni sugrađani koji su svojim doprinosom pripomogli u prikupljanju sredstava za kupnju sportske obuće za djecu školskog uzrasta slabijeg imovinskog stanja.

Od ukupno prikupljenih 75.553,34 kuna, jednim će se dijelom namiriti troškovi akcije, dok će 5 posto biti uplaćeno u Fond solidarnosti Hrvatskog crvenog križa. Tako će za 65.475,72 kuna biti kupljeno i podijeljeno blizu 500 pari tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Ujedno, u sklopu akcije Solidarnost na djelu održano je prikupljanje prehrambenih namirnica pod nazivom “Vaš dar za pravu stvar”, te je prikupljeno više od 800 kilograma prehrambenih namirnica koje su namijenjene Socijalnoj samoposluzi.

Ove godine prikupljala su se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima su se uručivali bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni žigom koprivničkog društva. Bonovi zahvalnosti u iznosu od 1 kune bili su namijenjeni školskoj i vrtićkoj djeci.

zatvori