Srijeda, 24. travnja 2024.

LIGA PRVAKINJA Podravka Vegeta u domaćoj dvorani traži revanš protiv Metza, ali trebat će veliku podršku s tribina

Rukometašice Podravka Vegete prekosutra igraju novu europsku utakmicu u domaćoj dvorani. Na parket koprivničke Gimnazije u petak dolazi francuski Metz u susretu petog kola grupne faze Lige prvakinja.

Prije mjesec dana Podravka Vegeta je u Francuskoj u prvoj ovosezonskoj utakmici Lige prvakinja teško poražena sa 40:26, no u međuvremenu se konsolidirala i pokazuje znatno bolju igru, najavio je trener Zlatko Saračević:

– Znamo protiv koga igramo, znamo što nas čeka i moramo odigrati jednu pravu utakmicu. Ove tri utakmice koje smo dosad odigrali, osim one u Metzu, moram reći da je to bilo dobro. Igrali smo kvalitetan rukomet i padali smo nažalost na nekim detaljima. No, moram biti ponosan na cure, kako se bore, kako igraju, kako se ponašaju.

Snimio Marko Posavec.

Saračević je pohvalio i fantastičnu atmosferu u dvorani u utakmici protiv Ferencvarosa prošle subote. Ana Turk nada se da će naše rukometašice takvu podršku imati i protiv Metza:

– Mogu samo obećati da ćemo dati sve od sebe i da ćemo se boriti. Sport je to, lopta je okrugla, vidjet ćemo što će biti, ali nadam se da će publika doći u ovakvom broju kao i na prošlu utakmicu i da će nas podržati jer s njima je puno lakše igrati.

Snimio Marko Posavec.

Kakav je recept za pobjedu protiv ekipe koju Saračević, uz Brest, smatra trenutno najjačom u Ligi prvakinja? Evo što kaže Selena Milošević:

– Mislim da ih trebamo svesti na što manje golova jer su ekipa koja puno zabija. Puno će tu odlučivati obrana i vratari. Važno je i svesti tehničke greške na minimum.

Utakmica Podravka Vegeta – Metz na rasporedu je u petak, 8. studenoga s početkom u 18 sati u sportskoj dvorani koprivničke gimnazije. Ulaznice su besplatne, ali potrebno ih je prethodno podići. Izravan prijenos bit će na Drugom programu HRT-a.

zatvori