Petak, 19. travnja 2024.

Mreža traži hitno povlačenje odluke o rasprodaji ostatka plinskog biznisa i izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća

Najavljenom prodajom preostalih 25 posto poslovnih udjela u KC plinu i KC opskrbi Koprivničanci će ostati bez posljednjeg centimetra plinskih instalacija i cijelog poslovanja koje su gradile generacije njihovih očeva i djedova, sažetak je reakcije koprivničkog ogranka Mreže nezavisnih lista na objavljeni javni poziv Komunalca.

Koprivnička Mreža od gradske vlasti predvođene gradonačelnikom Mišelom Jakšićem traži hitno zaustavljanje raspisanog javnog poziva za prikupljanje ponuda.

“Šokirani smo ovom odlukom, kojom se za nešto više od 16 milijuna kuna iznenada i nenajavljeno namjerava rasprodati kontrolni paket, čime će Koprivničanci ostati bez posljednjeg centimetra plinskih instalacija i cijelog poslovanja koje su gradile generacije njihovih očeva i djedova”, poručili su iz Mreže.

Mreža zahtijeva hitno sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se, najkasnije do 2. prosinca – do kada je natječaj otvoren, raspravljalo o tome zbog čega se prodaje, kako kažu, jedno od posljednjih profitabilnih gradskih poduzeća, tko je odredio vrijednost udjela i gdje će završiti prikupljeni novac.

“Podsjećamo da do danas nije jasno odgovoreno ni gdje je završilo 50 milijuna kuna od 75 posto ranije prodanog udjela u plinskom biznisu grada Koprivnice, osim da je sve otišlo ‘na dugove’. U ulozi zamjenika gradonačelnice, Mišel Jakšić je najavu te prodaje RWE-u pravdao još 2015. godine ‘rebrandiranjem Komunalca’ koji će ‘postati lider’, no, koliko vidimo, to se do danas nije dogodilo. Upravo zbog toga ne vjerujemo u ispravnost ove najnovije odluke gradonačelnika Jakšića, koju ponovno provodi daleko od očiju javnosti odnosno predstavnika građana u Gradskom vijeću”, zaključuju iz koprivničke Mreže.

zatvori