Petak, 19. travnja 2024.

Mladi hrvači Podravke iz Slovenije se vratili s četiri medalje

Mladi hrvači iz Hrvačkog kluba Podravka protekle su subote sudjelovali na 22. Međunarodnom hrvačkom turniru u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzraste mlađih i starijih dječaka u mjestu Murska Sobota u Sloveniji.

U konkurenciji hrvača iz 20 klubova iz Austrije, Bugarske, Mađarske, Ukrajine, Rumunjske, Srbije, BiH, Češke, Slovenije i Hrvatske, sedmeročlana ekipa Podravke pod vodstvom trenera Ivana Lončarića i Vedrana Blažekovića osvojila je četiri medalje, dvije srebrnog i dvije brončanog sjaja.

Tomas Kičinbači i Ali Ustundag nastupili su u kategoriji do 40 kilograma. Ali je s dva poraza i jednom pobjedom bio treći, dok je Tomas s dvije pobjede i jednim porazom bio drugi. Nakon dominacije i vodstva u finalnom okršaju, Tomas je zbog ozljede morao predati borbu.

Odličan nastup u Sloveniji zabilježio je Maksim Vilić. Sjajno je krenuo u natjecanje, prvo odličnom pobjedom nad predstavnikom iz Ukrajine, da bi u drugom kolu bio bolji i od hrvača iz Slovenije. U finalu Maksim je izgubio od još jednog predstavnika iz Ukrajine.

Do medalje, ali brončanog sjaja stigao je i Filip Kuharić nastupom u kategoriji do 52 kilograma. Filip je na turniru zabilježio dvije pobjede i jedan poraz. Bio je bolji od dvojice predstavnika iz Srbije dok je poražen od hrvača iz Austrije.

Za Podravku su još nastupili Josip Petak u kategoriji do 39 kilograma, Martin Petrić u kategoriji do 50 kilograma te Erik Markovčić u kategoriji do 60 kilograma. Sva trojica izgubila su uvodne borbe, a kako njihovi protivnici nisu ušli u finale, njima je time bilo onemogućeno i daljnje natjecanje kroz repasaž.

zatvori