Subota, 20. travnja 2024.

Komunalac prodaje 17 milijuna kuna vrijedne poslovne udjele u KC plinu i KC opskrbi

Gradsko komunalno poduzeće Komunalac objavilo je javni poziv za prodaju poslovnih udjela u Koprivnica plinu i Koprivnica opskrbi.

“Redovitim praćenjem tržišta plina u regiji došli smo do zaključka da i dalje postoji trend okrupnjavanja pa smo od nezavisne revizorske kuće zatražili procjenu vrijednosti 25 % udjela u Koprivnica plinu i Koprivnica opskrbi. Analiza nezavisne revizorske kuće procijenila je tu vrijednost na oko 17 milijuna kuna koju s obzirom na stanje na tržištu i zadnje provedene transakcije prodaje plinskih biznisa smatramo zadovoljavajućom”, poručili su iz Komunalca u priopćenju medijima.

Skupština i Nadzorni odbor Komunalca stoga su odlučili objaviti javni poziv za prodaju poslovnih udjela u trgovačkim društvima KOPRIVNICA PLIN – distribucija plina d.o.o. i KOPRIVNICA OPSKRBA – opskrba plinom d.o.o.

Rok za dostavu ponuda, odnosno iskaz interesa prema javnom pozivu je ponedjeljak, 2. prosinca u podne, nakon čega će Komunalac odabrati najpovoljniju ponudu ili neće odabrati nijednu ako ne budu u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

“Odluku o namjeni dobivenih sredstva donijet će vlasnici, a Komunalac će svoja sredstva uložiti u investicije, kao što su nova kompostana, solarna elektrana i potrebe vezane uz komunalnu djelatnost na čemu se temelji poslovanje Komunalca”, poručuju iz Uprave koprivničke komunalne tvrtke.

zatvori