Petak, 29. ožujka 2024.

Jakšić najavio: Koprivničke vode u sljedećih šest mjeseci preuzet će križevačke Vodne usluge

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća najavio je da će Koprivničke vode u narednih pola godine preuzeti Vodne usluge Križevci.

Jakšić je to otkrio odgovarajući na pitanje HDZ-ovog vijećnika Marija Vrbanića. On je komentirao gradsku politiku dizanja kredita koja, kako kaže, vodi do brojnih zaduživanja koja se onda rješavaju prodajom gradske imovine:

– S obzirom na trendove koji se događaju unazad dvije godine prilikom upravljanja gradom u vašem mandatu, a odnose se na zaduženja, na politike dizanja kredita, prodaju gradske imovine koju su građani godinama stvarali kao što je plinski biznis, i to sve za tekuće obaveze, odnosno za dugovanja, moje pitanje je što građani mogu očekivati u idućoj godini? Mogu li očekivati prodaju Komunalca ili rasprodaju neke druge gradske imovine?

Mario Vrbanić. Foto: Sonja Barčanec.

Jakšić u svom prvom obraćanju Vrbaniću nije dao jasan odgovor na to pitanje već je konstatirao da je Gradska uprava u ovom mandatu smanjila deficit grada, a i zaduženja njegovih prethodnika. No, Vrbanić je zahtijevao konkretan odgovor na svoje pitanje, na što je gradonačelnik onda rekao:

– Odgovor na vaše pitanje je: ne, čak obrnuto. Godine ulaganja, pa i krediti, doprinijeli su tome da Komunalac u svom fahu kojim se bavi slovi za lidera ne samo u Koprivničko-križevačkoj županiji, nego u cijeloj Republici Hrvatskoj. Ono što možemo očekivati, a tiče se imovine i vlasničke strukture Komunalca, je da će Koprivničke vode kao daleko najjača regionalna tvrtka u ovom dijelu Hrvatske u idućih šest mjeseci preuzeti u većinsko vlasništvo križevačke Vodne usluge. Bit će tako glavni operater za područje cijele nekadašnje Općine Koprivnica i cijele nekadašnje Općine Križevci. Dakle, Komunalac i Koprivničke vode će u narednom periodu samo rasti.

Dodajmo još da Jakšić jučer nije puno govorio o prodaji plinskog biznisa jer, kako je najavio, o toj će se temi više govoriti na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. Tada će vijećnicima na raspolaganju za sva pitanja i pojašnjenja biti i članovi Nadzornog odbora Komunalca.

zatvori