Izvor: Koprivničko-križevačka županija
Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije predvođeno dožupanom Darkom Sobotom prisustvovalo je jučerašnjem obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine u Vukovaru.

U pratnji dožupana Sobote bili su i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, član Županijske skupštine Miroslav Kovačić i saborski zastupnik Damir Felak.

Obilježavanje jednog od najvažnijih datuma u novoj hrvatskoj povijesti započelo je komemorativnim programom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”. Nakon paljenja svijeća i prigodnog programa ispred Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, nekoliko desetaka tisuća građana na čelu s hrvatskim braniteljima Vukovara i članovima obitelji poginulih i nestalih, U Koloni sjećanja prošlo je Vukovarom do Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata gdje je održana molitva za žrtve koju je predvodio biskup mostarsko-duvanjski mons. dr. Ratko Perić.

Ispred Spomen-obilježja vijence su položili izaslanstvo branitelja grada Vukovara na čelu s posljednjim zapovjednikom obrane grada Brankom Borkovićem, Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom i Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem.

Zajednički vijenac položili su predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović te predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade Gordan Jandroković i Andrej Plenković nakon čega je služena sveta misa za sve žrtve u Domovinskom ratu. Program će završiti u večernjim satima svjetlosnom rijekom sjećanja, odnosno puštanjem lampiona Dunavom u spomen na ubijene i nestale branitelje Vukovara.

(Koprivničko-križevačka županija)