Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Svečanom sjednicom proslavljen Dan grada, Jakšić: Stvaramo Koprivnicu budućnosti

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u dvorani Doma mladih danas je obilježen 663. rođendan Koprivnice.

Gradonačelnik Mišel Jakšić, njegove zamjenice Melita Samoborec i Ksenija Ostriž te predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal u dvorani Doma mladih dočekali su brojne uvažene goste, lokalne i nacionalne političare, gospodarstvenike, predstavnike gradskih udruga i javnog gradskog života. Na svečanu sjednicu stigli su tako saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš, sabornici Damir Felak, Branko Hrg i Mladen Mađer, zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan, župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić te bivši koprivnički gradonačelnici Dražen Sačer, Zvonimir Mršić i Vesna Želježnjak, i drugi.

Pred brojnim okupljenim gostima gradonačelnik Mišel Jakšić osvrnuo se na provedene projekte u posljednjih godinu dana, ali i one koji su tek pred nama te poručio:

– Stvaramo novu Koprivnicu, Koprivnicu budućnosti, Koprivnicu za koju sam uvjeren da ćemo ostaviti boljom generacijama koje će doći poslije nas, kao što su ju i oni prije nas uvijek ostavljali boljom i razvijenijom. Koprivnica je jedan veliki ponos, ponos na sve one ljude koji su ju razvijali svojom inovativnošću, vlastitim radom, pameću i rukama. Koprivnica je grad svjetskog ugleda koji otvara sva vrata u ovome svijetu, ali i jedna velika ljubav; prema mirisu Čokolina, okusu Vegete u juhi, prema našem “školaku”, parku, prirodi, naivnoj umjetnosti i prema svim onim ljudima koji su stvarali i svakodnevno stvaraju ovaj grad.

Snimio Marko Posavec.

Prisutnima su se obratili i predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan i koprivničko-križevački župan Darko Koren.

– Puno je toga iza nas, gledajući snimke moram reći da se prepoznajem u mnogo tih objekata i projekata. Isto tako nadam se da će biti još takvih projekata koje Gradska uprava i mi namjeravamo provesti. Odnos između Grada i Županije je prilično živopisan, kao u braku. Nije to baš uvijek sve idilično i lijepo, brak je koloplet osjećaja, odnosa, interesa, ljubavi i tako treba i biti. Naš odnos treba sagledavati u smislu interesa ljudi koji žive u Koprivnici, središtu Koprivničko-križevačke županije te industrijskom i gospodarskom središtu o kojem Županija puno ovisi i zato svi u ovom braku imamo neke svoje interese – rekao je župan Darko Koren.

Snimio Marko Posavec.

– Ovo je grad koji ima zaista impresivne rezultate. To je grad koji ne popušta niti u jednom segmentu funkcioniranja grada, niti kada govorimo o komunalnoj problematici, obrazovanju, turizmu, povlačenju sredstava iz EU fondova… Dakle svaki segment koji jedan grad pokriva Koprivnica gura maksimalnim tempom zahvaljujući gradonačelniku i njegovom timu – rekla je eurozastupnica Biljana Borzan.

Snimio Marko Posavec.

Na svečanoj sjednici tradicionalno su dodijeljena javna priznanja i nagrade onima koji su doprinijeli razvoju grada. Najviše priznanje, titulu počasnog građanina, ove je godine dobio Pavle Gaži zbog izuzetnog doprinosa razvoju gospodarstva u našem gradu.

– Ne znam je li moja malenkost zaslužila tako visoko priznanje jer posebno cijenim nagrađene čije su zlatne ruke ostavile trag u mome gradu. Iskoristio sam šansu koja se pružala u ono vrijeme kada se samo moralo raditi, štedjeti i na kraju pomoći građanima i vlasti Koprivnice da stvori ovaj mali gradić – rekao je Gaži i dodao:

– Kada sam slušao što se sve dosad napravilo u Koprivnici, primijetio sam da je nešto namjerno ili slučajno zaboravljeno, a po mom skromnom mišljenju treba itekako uzeti kao važne dijelove svih onih odgovornih faktora koji se bore za razvitak Koprivnice i Križevaca. To je željeznica. Nikako da se to ostvari i to nije slučajno. Nemojmo ni narod ni sebe zavaravati da je slučajno. Drugi objekt koji je napola završen je brza cesta. Ta infrastruktura je kamen temeljac za brži razvoj industrijalizacije bez koje nema niti moderne poljoprivrede, što govorim iz iskustva.

Snimio Marko Posavec.

Medalje Grada Koprivnice s 10.000 kuna dobili su zlatni darivatelji krvi Anka Ledinski, Božidar Belec, Božidar Flis, Damir Jembrek, Damir Morić, Ivan Ledinski, Miroslav Restek, Zlatko Međimorec i Željko Crnjaković, zatim ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić za doprinos odgoju i obrazovanju te Milica Pakasin za doprinos razvoju borbe protiv alkoholizma.

Plakete Grada Koprivnice uručene su KURS-u – Koprivničkoj udruzi za rekreativni sport za sveukupni doprinos razvoju sporta na području grada, potom DVD-u Štaglinec za razvoj vatrogastva i povodom 40. obljetnice rada, DVD Starigrad-u za doprinos na području rada s mladima i djecom kroz 20 godina djelovanja, te Krojačkom obrtu Miran za sveukupan doprinos razvoju obrtništva.

Himnu Republike Hrvatske na saksofonu je izvela profesorica Umjetničke škole “Fortunat Pintarić” Sara Beriša, a svečanu sjednicu svojim su nastupima uveličale i mlada koprivnička pjevačica Ena Poljak te Klapa Viva.

 

Govor gradonačelnika Mišela Jakšića na svečanoj sjednici povodom Dana grada Koprivnice

Posted by Drava.info on Monday, November 4, 2019

 

zatvori