Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO: POBJEDA Slaven Belupo u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici na ‘Apašu’ uvjerljivo svladao Inter

Slaven Belupo u susretu 17. kola Prve lige uvjerljivo je na domaćem stadionu pobijedio Inter iz Zaprešića. Farmaceuti su pokazali dobru igru i slavili s 3:0 golovima Nowaka, Krstanovića i Mikulića.

Trener Tomislav Stipić za današnju utakmicu nije mogao računati na Ježinu i Međimorca zbog ozljeda te na kartoniranog Božića. U odnosu na sastav iz prošlog kola Lulić je u prvih 11 zamijenio Brkovića.

Prvu priliku Slaven je imao u 15. minuti. Lulićev udarac Frelih je izbacio u korner, minutu kasnije pucao je Goda, a Nowak je uputio loptu u mrežu za 1:0. Deset minuta kasnije Krstanović je izborio jedanaesterac te ga potom i realizirao za 2:0. Do kraja prvog dijela pokušavali su još Glavčić i Bogojević.

Snimio Marko Posavec.

Frelih je spasio svoju mrežu od Bogojevićevog udarca nakon petnaestak minuta drugog poluvremena, no u 66. Mikulić je glavom povisio na 3:0. Bio mu je to prvi gol za Slaven Belupo.

Farmaceuti su tako upisali drugu pobjedu za redom i četvrtu utakmicu bez poraza i bez primljenog gola. Bila je to posljednja ovogodišnja Slavenova utakmica na “Apašu”. U sljedećem kolu, iduće subote, gostuju kod Gorice, a prije toga, u srijedu, u Velikoj Gorici igrat će i u Kupu. Zadnja jesenska utakmica Farmaceute vodi na gostovanje u Osijek.

(NK Slaven Belupo)

29.11.2019. – 17. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš
NK Slaven Belupo – NK Inter 3:0 (2:0)
NK Slaven Belupo: Filipović – Nowak, Paracki, Mikulić – Bogojević, Bačelić Grgić, Lulić (od 85. Brković), Glavčić, Goda (od 81. Delić) – Lima (od 76. Ejupi), Krstanović. Trener: Tomislav Stipić.
NK Inter: Frelih – Soldo, Postonjski (od 74. Ljubić), Tatomirović, Čeliković – Mlinar (od 46. Grgić), Mazalović – Bosec, Ahmedi, Mitrović (od 59. Mamut) – Serderov. Trener: Samir Toplak.
Suci: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Borut Križarić (Čakovec), Nikola Kečkiš (Virovitica), Andrej Burilo (Osijek)
Delegat: Lino Roša (Vodnjan)
Kontrolor: Igor Pristovnik (Zagreb)
Žuti kartoni: Goda 58′, Lulić 78′ (Slaven Belupo); Mitrović 11′, Tatomirović 25′, Ljubić 82′ (Inter)
Crveni kartoni: (Slaven Belupo); (Inter)
Strijelci: 1:0 Nowak 16′, 2:0 Krstanović 26′, 3:0 Mikulić 66′

zatvori