Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Podravsko-prigorski prosvjetari pridružili se velikom prosvjedu u Zagrebu, nastava do kraja tjedna redovna

Obrazovni djelatnici, ali i tehničko osoblje škola na području Koprivničko-križevačke županije i jutros su se odazvali štrajku.

Odaziv na prosvjed danas je bio malo veći nego dosad, rekao nam je Goran Višak iz koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, povjerenik Sindikata učitelja za Koprivničko-križevačku županiju.

– Svih 28 osnovnih škola na području naše županije sudjelovalo je u štrajku. Odaziv je u nekim školama bio bolji, a u ostalima na razini prijašnjih štrajkova. Govorimo o nekakvim brojkama iznad 94 posto što smatramo da je jako velik uspjeh.

Sindikalist Višak rekao nam je i da je dio učitelja i nastavnika po drugi put sudjelovao u štrajku na Trgu sv. Marka u Zagrebu koji je prigodno nazvan “6.11. za 6,11 posto”. Iz naše županije na prosvjed je otputovalo 70 obrazovnih djelatnika.

Dodajmo da su i ovoga puta za sve učenike koji su došli u školu ravnatelji organizirali djelomičnu nastavu i topli obrok. Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić rekao nam je konkretno u kojim je školama danas bilo djelomične nastave:

– Djelomično se radilo u Srednjoj školi Koprivnica, a praktična nastava odvijala se i u Srednjoj školi “Ivan Seljanec” u Križevcima. Što se tiče osnovnih škola radilo je nekoliko područnih: Novačka, Podravska Selnica, Imbriovec, Cirkvena, Drenovica i Crnec.

Nastava u školama diljem naše županije do kraja tjedna održavat će se redovno. Sutra će štrajkati prosvjetari u Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a u petak u Vukovarsko-srijemskoj i Karlovačkoj županiji.

zatvori