Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Podravka Vegeta sjajno se držala u prvom poluvremenu, no Metz je do kraja ovladao utakmicom

Rukometašice Podravka Vegete poražene su u susretu petog kola DELO EHF Lige prvakinja. Konačni rezultat na semaforu u koprivničkoj gimnazijskoj dvorani bio je 25:32.

Podravka je vrlo dobro otvorila utakmicu i povela zahvaljujući obranama Jovane Risović te golovima Dejane Milosavljević i Lamprini Tsakalou. Francuskinje su preokrenule na 4:5, no Podravka se vraća na 6:6. Bila je to odlična predstava naših rukometašica; igralo se gol za gol protiv jakog Metza. Na polovici prvog dijela Ana Debelić zbog ozljede je napustila teren. Podravka je povela 14:12, no Metz se vratio i poluvrijeme je završilo 15:15.

Snimio Marko Posavec.

U drugom dijelu Francuskinje su postupno preuzimale prednost na terenu, osobito u posljednjih 15-ak minuta. Metz je otišao na plus tri pa na plus četiri, a Podravka je nizala greške koje su gostujuće igračice strogo kažnjavale. Dejana Milosavljević izašla je iz igre zbog ozljede, no ubrzo se vratila. U samoj završnici susreta Metz je potpuno preuzeo prevlast na terenu i na kraju slavio sa sedam golova prednosti.

>> Pogledajte kakvu je podršku Podravka Vegeta večeras imala s tribina

U sljedećem, 6. kolu grupne faze Podravka Vegeta 16. studenoga gostuje u Norveškoj kod Vipersa. Norvežanke pak sutra igraju protiv Ferencvarosa i ako pobijede Podravka kao četvrtoplasirana ide u grupnu fazu EHF Kupa. U protivnom, Podravki će trebati pobjeda u Norveškoj kako bi nastavila natjecanje u Ligi prvakinja.

zatvori