Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO: KOPRIVNICA PLEŠE POGO – 10 GODINA Jučer je održan punk rock spektakl o kojem će se još dugo pričati

Iako je bilo za pretpostaviti da će niz povratničkih koncerata koprivničkih punk rock bendova koji su obilježili cijelo jedno razdoblje domaće alternativne scene izazvati veliki interes, brojka od 400-injak posjetitelja, koliko ih je jučer bilo u koprivničkom FUNK-u, ipak je premašila sva očekivanja.

Forum udruge nezavisne kulture, popularni FUNK, čije je sjedište na koprivničkom Kampusu, jučer je bio domaćin jedinstvenom glazbenom događaju koji je iz jedne inicijative pomalo neočekivano izrastao u pravi spektakl.

Sveukupno 12 bendova odazvalo se ovom povratničkom koncertu koji povezuje domaću punk rock scenu u jednu cjelinu – prikazanu u dokumentarnom filmu “Koprivnica pleše pogo” koji je nastao prije točno 10 godina. Treba uzeti u obzir da većina bendova već dulji niz godina nije aktivna te se odlučila okupiti samo za ovu prigodu, pa makar na samo 20-ak minuta svirke po sastavu u jednoj večeri.

To su bili redom: Red Edition, M.R.LJ.A, EpePe, Savant, Kaje z Glavom!?, Dead Fish, Suho Grlo Nos, Rens Argoa, Pillow Pack, One Step Away, Analna Psorijaza i Barkod.

Početak je bio planiran točno u 20 sati bez kašnjenja, što se i poštivalo, a gužve u publici sve do prvih redova bile su prisutne od prvih taktova. Prema evidenciji organizatora, na ovom se koncertu okupilo preko 400 posjetitelja, zbog čega se prostor FUNK-a u jednom trenutku zaista činio premalen za sve one koji su nakon deset i više godina željeli čuti svoje nekad omiljene bendove.

Iako je povezanost punk rocka i Koprivnice stara poznata stvar, ovaj koncert nije bio samo podsjetnik na neka stara vremena, već i pokazatelj kako je punk rock u našem malom gradu i dalje – itekako živ. Kao dokaz prilažemo i bogatu fotogaleriju u nastavku.

zatvori