Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Klizalište u Koprivnici ove će godine poprimiti novi oblik, ledena staza vodit će klizače kroz park

Započelo je uređenje klizališta u Koprivnici koje će ove godine poprimiti posve novi i drugačiji oblik.

– Ovo je nešto novo. Riječ je o klizalištu sa stazom koja ide kroz park. Staza će biti dvosmjerna i spojena s glavnim dijelom u centru grada veličine 200 kvadrata, što je nekakva klasična veličina klizališta – rekao nam je vlasnik tvrtke Ice Wonderland Natko Bošnjak.

Natko Bošnjak. Foto: Sonja Barčanec.

Naime, klizalište postavlja i njime će po prvi puta upravljati tvrtka Ice Wonderland iz Zagreba u suradnji s koprivničkom Gradskom upravom.

– Klasične staze inače su širine 2 metra, no ova će biti veća, širine 3,5 metra tako da klizači mogu klizati i u jednom i u drugom smjeru, sami ili u paru.

Ukupna veličina klizališta bit će 500-tinjak kvadrata i u jednom trenutku moći će zaprimiti čak 200 klizača. Novost je i da će rashladni agregat ove godine biti jači nego lani pa se očekuje manje problema s topljenjem leda.

Naravno, blagdanski ugođaj posebno će upotpuniti rasvjeta. – Cijeli drvored pored staze bit će okićen lampicama što će činiti jednu zaista posebnu sliku – dodaje Natko.

Sezona klizanja u Koprivnici otvara se za točno tjedan dana. Od 1. prosinca naši će sugrađani, i mali i veliki, u centru grada moći pokazati i usavršiti svoje klizačke vještine.

– Nadamo se da će što više ljudi doći i uživati u novoj Koprivničkoj bajci – zaključio je Natko Bošnjak.

zatvori