Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO KINO KLUB PODRAVINA KOPRIVNICI ZA ROĐENDAN Fotografijom protiv nasilja

Foto kino klub Podravina Gradu Koprivnici je za rođendan organizirao sada već tradicionalnu izložbu fotografija ”Sretno dijete – sretna obitelj”. Izložene su fotografije s istoimenog fotografskog natjecanja i to sve u sklopu “XII. koprivničkog salona fotografija”. U nastavku pogledajte izbor iz objave sa službene web stranice Grada Koprivnice.

”Svakodnevno smo svjedoci nasilja nad djecom i nasilja od strane djece, te je naš cilj da organiziranjem ovog fotografskog natjecanja, kod svih autora a poglavito kod djece i mladeži pokušamo utjecati na razvoj svijesti o nenasilju i potrebi za rješenjem svakog sukoba na miran i dostojanstven način”, rekao je predsjednik Foto kino kluba Podravina Krešimir Juratović.

Jedan od ciljeva je upozoravati da oko nas prisutno nasilje – kako odraslih tako i nasilja od strane djece te na taj način ukazivati na potrebu uključivanja šire društvene zajednice u programe edukacije o nenasilju u obitelji, školi i zajednici.

Zamjenici gradonačelnika Meliti Samoborec pripala je čast da otvori izložbu, pri čemu se nazočnima obratila s nekoliko riječi.

„Grad Koprivnica je jako ponosan na Foto kino klub Podravina i na sve aktivnosti koje provode tijekom godine u sklopu Zajednice tehničke kulture. Primijetila sam da nas mediji u posljednje vrijeme sve više izvještavaju o različitim vidovima nasilja nad i među djecom te su upravo zbog toga ovakve edukativne izložbe vrlo vrijedne. Pomoću njih ćemo ukazati na nultu toleranciju prema nasilju nad djecom bez ikakvih ustupaka“, rekla je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, zahvalivši pritom svima koji su sudjelovali na ovoj vrijednoj izložbi.

Na objavljeni natječaj Foto kino kluba ”Podravina”, odazvalo se 69 autora s 312 fotografija iz sedam županija i grada Zagreba. To su Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Zagrebačka, Bjelovarsko-bilogorska, Splitsko-dalmatinska, Međimurska i Osječko-baranjska, te Grad Zagreb.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i Zajednice tehničke kulture Grada Koprivnice.

Najuspješniji natjecatelj iz Koprivničko-križevačke županije je Željko Car koji je osvojio po jednu zlatnu i srebrnu medalju i jednu pohvalu.

zatvori