Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO: BORAC NADIGRAO OSVIT Vručina hat-trickom riješio Đelekovčane, domaćini gnjevni na suca

Općinski derbi Osvita i Borca završio je sigurnom pobjedom gostiju od 4:0.

Brojni gledatelji, koji su se danas okupili u Đelekovcu, sigurno su očekivali više nego što su prezentirale ekipe Osvita i Borca u današnjem ogledu. Svo ono što je nekad krasilo susrete ovih dvaju općinskih rivala kao da je nestalo početnim sučevim zviždukom. Dojma smo da su gosti odigrali koliko je trebalo dok je u redovima domaćina nedostajalo volje, želje, borbe i “glada” za pobjedom.

Domaćini su puno bolje otvorili današnji susret s nekoliko poluprilika, a najbolju su imali preko Majetića čiji udarac Tizaj vršcima prstiju izbija u korner.

Nakon toga gosti su preuzeli igru u svoje ruke ali bez konkretnije želje da ugroze gol domaćina. Da im olakša put do pobjede pobrinuo se glavni sudac Matočec koji je gostima poklonio najstrožu kaznu u 22.minuti susreta. Siguran realizator bio je Vručina. Do kraja poluvremena imali su Imbriovčani još dvije odlične šanse koje je zaustavio domaći vratar Glatki.

Nezainteresiranost obiju ekipa za igranjem nogometa prenijela se i u drugi dio. Gosti su bili zadovoljni vodstvom dok domaćini nisu uspjeli pronaći motiviranost za konkretnije ugroziti gol Imbriovčana. Drugi pogodak na utakmici pao je iz nove najstrože kazne u 62.minuti. Start Joze Paradžika na Vručini glavni arbitar je okarakterizirao kao prekršaj te je Vručina i drugi put matirao domaćeg vratara. Prema mišljenju većine gledatelja i ovaj je jedanaesterac bio upitan.

Do kraja utakmice Šepec je u 67.minuti povećao vodstvo gostiju na 3:0 dok je Vručina u 87.minuti kompletirao hattrick za konačnih 4:0.

Domaći navijači nisu bili oduševljeni suđenjem glavnog suca Matočeca čije su sporne odluke usmjerile tijek ovoga susreta. Gosti i više nego zadovoljno napuštaju Đelekovec s nova tri boda na kontu koja ih još više približavaju osvajanju naslova jesenskih prvaka.

Prva ŽNL – 11. kolo

Đelekovec: Osvit – Borac 0:4 ( Vručina 22′ (KU), 62′ (KU), 87′ Šepec 67′ )

zatvori