Utorak, 23. travnja 2024.

Filmska krađa u Hlebinama: Upali u kuću i krali zlatni nakit, jedan uhvaćen na djelu, drugi uspio pobjeći

Trojica uhićenih hrvatskih državljana ispitana su u Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici zbog osnovane sumnje da su prije desetak dana izvršili razbojničku krađu u Hlebinama.

Odvjetništvo je utvrdilo kako postoji osnovana sumnja da su njih trojica 11. studenoga ove godine parkirali osobni automobil ispred jedne obiteljske kuće u Hlebinama. Prema međusobnom dogovoru, 34-godišnjak je ostao u automobilu i držao stražu, a ujedno je bio i vozač za bijeg. Druga dvojica, 39-godišnjak i 49-godišnjak, neopaženo su ušli u kuću te iz spavaće sobe uzeli više komada zlatnog nakita vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Stvari su krenule loše po razbojnike kada je 43-godišnjaka zatekao jedan od ukućana i uspio ga zadržati do dolaska policije. Više je sreće imao 39-godišnji okrivljenik kojemu je ukućanka prepriječila put dok je iznosio nakit, ali ju je on odgurnuo i pobjegao.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika, stavljajući im na teret kaznena djela razbojničke krađe i krađe. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 39-godišnjaku i 43-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

zatvori