Utorak, 23. travnja 2024.

ĐELEKOVČANI ZA PAJU Održana večer sjećanja na Paju Kanižaja

Večer posvećena đelekovečkom književniku, novinaru i televizijskom uredniku Paji Kanižaju pod nazivom “Đelekovčani za Paju” održana je jučer u školi u Đelekovcu. U nastavku prenosimo osvrt na ovaj događaj:

„Skrivečki, skrivečki sem došel nazaj, vu selo mi drago, vu rodni moj kraj…..“

Upravo je ovim stihovima otvorena večer sjećanja na Paju Kanižaja – „Đelekovčani za Paju“. U prostorijama škole okupili su se učenici, vrtićanci, učitelji, roditelji, Pajina rodbina i drugi Đelekovčani.

Kroz vesele stihove, osim djece i učitelja, vodili su nas i načelnica Općine, gđa Štefica Sirutka, predsjednik Udruge Vendi, gosp. Mladen Levak, Pajina rođakinja Ana Mihalec i bivši učenik škole Stjepan Juras.

Osobito je emotivno bilo kad je gđa Slavica Mihalec Kanižaj, također Pajina rođakinja, s prisutnima podijelila sjećanje na Paju, koji je pri dolascima u Đelekovec, najradije svraćao upravo u Slavičinu obitelj. U svojoj obiteljskoj „knjižnici“ gđa Slavica čuva mnoge Pajine knjige s posebnim posvetama, kao i mnoge čestitke i razglednice koje im je slao, na kojima se gotovo redovito potpisivao kao „Pavlina“.

U njegovim je zapisima doista očito koliko je volio Đelekovec i kako je lijepe uspomene imao na svoje djetinjstvo i prijatelje.

Za glazbene trenutke ove krasne Pajine večeri, pobrinuli su se učenica 8.r. Patricija Mađerić te Tea i Ivan Petak, koji su također rodbinski povezani s Pajom.

Ravnateljica škole, Sonja Vuljak, zahvalila je svima, a osobito svojim učiteljima, knjižničarki i učenicima što su timskim radom organizirali ovu lijepu večer sjećanja na Paju, koji je u školi bio česti gost.

Prisutnima je obećala da će škola i njezini djelatnici i narednih godina oživljavati nezaboravne stihove „Pavline Kanižajevoga“.

Ustupili iz Osnovne škole “Mihovil Pavlek Miškina” Đelekovec

zatvori