Srijeda, 27. ožujka 2024.

IMAMO DOBITNICU Evo tko je osvojio najopsežniju biografiju Olivera Dragojevića koja će biti predstavljena u koprivničkoj knjižnici

Nova knjiga Zlatka Galla ‘Oliver – trag u beskraju’, biografija legendarnog pjevača Olivera Dragojevića, bit će predstavljena koprivničkoj publici večeras, 13. listopada od 18 sati u Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’. Portal Drava.info poklanja vam primjerak!

Knjigu “Oliver – trag u beskraju” osvojila je Mirjana Kramar. Čestitamo!

Koprivnica ima jedinstvenu priliku uživati u premijeri predstavljanja ove knjige koja još nije predstavljena ni u Oliverovom Splitu ni u Zagrebu, a predstavljanje će biti popraćeno i glazbenom pratnjom obitelji Hraščanec koja će otpjevati neke od Oliverovih hitova. Predstavljanje knjige moderirat će nakladnik Neven Kepeski.

Knjiga “Trag u beskraju” najopsežnija je Oliverova biografija dosad koja uključuje nepoznate fotografije, razne detalje iz Oliverovog privatnog života, kompletnu diskografiju i mnoge sitnice koje ćete moći pročitati u samoj knjizi.

Zlatko Gall, novinar, glazbeni kritičar i publicist, rođen je 1954. godine u Splitu jedva koji mjesec poslije “rođenja” rock&rolla i nastanka znamenitih Elvisovih snimaka u studiju Sun Sama Phillipsa u Memphisu. Okorjeli je diskofil, vinyl-junkie, foodie, sklon kuhanju te pisac opće prakse trajno određen i “južnjačkom utjehom” i zvucima “vatrenih ulica”.

Za kraj Mjeseca hrvatske knjige knjižničari organiziraju ovu književno-glazbenu poslasticu kako bi zaokružili sve aktivnosti koje su provedene pod temom „U ritmu čitanja!“. Glazba kao tema manifestacije odabrana je u godini 200. obljetnice rođenja Vatroslava Lisinskog, ali i zato što se glazba i pisana riječ isprepliću na razne načine.

zatvori