Četvrtak, 18. travnja 2024.

DAN GRADA KOPRIVNICE Pred nama je vikend pun događanja, svatko može pronaći nešto za sebe

Pred nama je vikend prepun događanja. I dalje traje obilježavanje 663. rođendana grada Koprivnice povodom kojega će koncert sutra održati Petar Grašo, a u nedjelju nastupa Ansambl Lado.

No, osim koncerata bit će tu raznoraznih kulturnih, društvenih i sportskih aktivnosti. Sutra prijepodne će tako u središtu grada biti održana manifestacija “Koprivnica, grad za život” u sklopu koje će se predstaviti brojne lokalne udruge. Vrtići, škole i udruge pripremit će kulturno-umjetnički program, a Turistička zajednica grada Koprivnice mimohod povijesnih postrojbi. Do 12 sati u kafićima na Zrinskom trgu moći ćete popiti besplatnu kavu i čaj kojima časti gradonačelnik Mišel Jakšić.

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” i Aero klub “Krila Koprivnice” imat će dane otvorenih vrata, dok će Atelieri Koprivnica od 18 sati održati godišnju izložbu članova udruge. Na bazenima Cerine od 12 do 17 sati trajat će plivačko natjecanje “10. Kup grada Koprivnice”. Subotnji program završit će koncertom Petra Graše čiji je početak najavljen za 20:30 sati. Ulazi za publiku bit će otvoreni od 19 sati. Spomenimo i da u subotu navečer počinje nova sezona KC lige.

Nedjeljno prijepodne rezervirano je za već tradicionalnu Međunarodnu atletsku utrku grada Koprivnice, dok će u 19 sati početi nastup Ansambla Lado. Gosti će svoje mjesto u sportskoj dvorani Gimnazije “Fran Galović” moći potražiti od 18 sati.

Dodajmo da se proslava Dana grada nastavlja i sljedeći tjedan, a završit će u subotu, 16. studenog klapskim susretom “Večer s prijateljima” koji u Domu mladih priređuje Klapa Viva.

>> Cijeli program događanja povodom obilježavanja Dana grada Koprivnice

zatvori