Foto: Krešimir Juratović
U sklopu Martinjskih dana Općine Virje, Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje u subotu 9. studenoga organiziralo je tradicionalni 9. Martinjski kup Dušana Koščića, natjecanje u brzom spajanju usisnog voda kao spomen na dugogodišnjeg predsjednika DVD-a Virje Dušana Koščića.

Natjecanje je održano u Školsko-sportskoj dvorani u Virju pod pokroviteljstvom firme Vatropromet te supokroviteljstvom Općine Virje i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Otvaranju natjecanja nazočili su zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, načelnik Općine Virje Mirko Perok, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Virje Božo Kicivoj, obitelj Koščić, kontrolor natjecanja ispred Hrvatske vatrogasne zajednice Mladen Kanižaj i predsjednik komisije za natjecanja Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Antun Petric.

Nakon uvodne riječi predsjednika DVD-a Virje Dragutina Hatadija, himne su izveli članovi limene glazbe DVD-a Virje, odana je počast svim poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima i vatrogascima te je ispraćena svečana delegacija koja je odnijela i položila vijenac na grob Dušana Koščića.

Uslijedili su pozdravni govori, te su se tako nazočnima obratili načelnik Općine Virje Mirko Perok i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Natjecanje je svečano otvorio Augustin Koščić, unuk pokojnog Dušana Koščića.

Na natjecanju seniora i seniorki ukupno je sudjelovalo 46 ekipa. Ove se godine, po treći put organiziralo natjecanje mladeži u spajanju usisnog voda promjera 75 mm u kojem je ukupno sudjelovalo 10 ekipa.

U kategoriji muške mladeži ostvareni su sljedeći plasmani:

1. DVD Virje
2. DVD Dugo Selo Lukačko 2
3. DVD Dugo Selo Lukačko 1

U kategoriji ženske mladeži ostvareni su sljedeći plasmani:

1. DVD Virovitica

U muškoj A kategoriji ostvareni su sljedeći plasmani:

1. DVD Andrilovec
2. DVD Granešina
3. DVD Desno Trebarjevo

U ženskoj A kategoriji ostvareni su sljedeći plasmani:

1. DVD Kašina
2. DVD Granešina
3. PGD Rova

U kategoriji muških B ostvareni su sljedeći plasmani:

1. DVD Virovitica
2. DVD Daruvar
3. DVD Miklouš

U kategoriji žena B ostvareni su sljedeći plasmani:

1. DVD Bedekovčina
2. DVD Leskovec
3. DVD Križevci

U kategoriji JVP A ostvareni su sljedeći plasmani:

1. JVP Daruvar

U kategoriji JVP B ostvareni su sljedeći plasmani:

1. JVP Šibenik

Nakon regularnog dijela natjecanja održan je superkup u muškoj kategoriji s najboljih osam ostvarenih vremena te ženski superkup s najboljih osam ostvarenih ženskih vremena.

Ostvareni rezultati u super kupu su sljedeći kod muških:

1. DVD Andrilovec
2. DVD Desno Trebarjevo
3. DVD Granešina

a kod žena:

1. DVD Kašina
2. PGD Rova
3. DVD Granešina

Prvoplasirane ekipe super kupa osvojile su novčanu nagradu u iznosu od 700,00 kuna.
Za ukupnog pobjednika natjecanja s najboljim vremenom natjecanja proglašen je DVD Andrilovec, koji je osvojio veliki prijelazni pehar. S obzirom da su pehar osvajali tri godine za redom isti im je u trajno vlasništvo predao Dražen Koščić, sin pokojnog Dušana Koščića, koji je potom svečano zatvorio natjecanje.

Natjecanje je veoma dobro i kvalitetno vodio Saša Gregar, zapovjednik DVD-a Virje.
Nakon službenog dijela natjecanja, svima nazočnima se obratio kontrolor natjecanja Mladen Kanižaj, istaknuvši da je natjecanje proteklo u najboljem redu za što su zaslužni svi natjecatelji, suci i organizatori.

U sklopu natjecanja organizirano je i natjecanje u vezanje usisnog voda gdje su snage odmjerili muški i ženski natjecatelji. U ženskoj kategoriji plaketu i novčanu nagradu osvojila Martina Peharec iz DVD-a Kašina, a u muškoj kategoriji plaketu i novčanu nagradu osvojio je Saša Gregar iz DVD-a Virje.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović