Petak, 26. travnja 2024.

Žuti balon s porukom koji je Danijela pronašla jednog jutra na dravskom nasipu stigao je čak iz Italije

Danijelu je na putu do posla dočekalo neobično iznenađenje

Odlazak na posao ponedjeljkom svima nam  teško pada nakon vikenda. Zvuk budilice označava početak radnog tjedna, spremamo se užurbano, sjedamo u auto i krećemo na put do posla…

Danijeli Mulvaj Sirovec iz Otočke vožnju do radilišta u Gabajevoj Gredi uz prečicu niz dravski nasip ovog ponedjeljka je obilježio jedan žuti balon koji je uočila, kako kaže, usred ničega:

– Kao i svakog jutra, užurbano i u zadnji tren otišla sam od kuće na posao. Kako ovog tjedna radim u 27 kilometara udaljenoj Gabajevoj Gredi odlučila sam ići “poprek”: spustila sam se do Drave i uz sam nasip, po makadamskoj cesti, vozila sve do Repaškog mosta – ispričala je Danijela za Dravu.info.

Danijela obožava prirodu i često zastajkuje uz put i fotografira.

– Negdje prije mosta ugledala sam na samom nasipu u daljini žuti balon. Napunjen helijem vijorio se lagano na povjetarcu svezan za roznu uzicu na čijem je kraju, zapetljana u travi, stajala na malenom kartončiću poruka. Začudila sam se kad sam ugledala balon. Iako sam već vidjela da ću na posao stići minutu do 7, ipak sam zaustavila auto i krenula do balona – ispričala nam je Danijela.

Koje iznenađenje, pomislila je Danijela. Na kartončiću je pisalo nešto na talijanskom, što nije razumjela, no prepoznala je ime Giovanni (41) i broj telefona. Balon je stavila u auto i požurila na posao.

– Prvo što mi je palo na pamet je da to moram istražiti na internetu. Možda sam nalaskom balona osvojila putovanje u Italiju – rekla je u šali. Znajući da su pozivi u inozemstvo skupi, zamolila je kolegicu koja radi u Italiji da nazove broj na kartončiću. S druge strane javila se govorna pošta.

Ustupila Danijela Mulvaj Sirovec.

Zatim je podatke s balona unijela u tražilicu. Ustanovila je da nije osvojila besplatno putovanje, već da je balon do dravskog nasipa došao nakon putovanja duljeg od 550 kilometara.

– Balon je doletio iz Italije, sjeveroistočno od Milana iz regije Lombardia, pokrajina Lecco, općina Olgiate Molgora, župa San Zeno. Pet takvih balona pustila su djeca zajedno sa svojim svećenikom, animatorima i pedagozima koji borave u ljetnom oratoriju i to dan prije, u nedjelju 29. rujna. Baloni su pušteni u sklopu njihovog projekta “ora corri” što bi značilo “sada trči”. Simbolizira i smjer koji nas vodi k Isusu.

Danijela je u kontaktu sa zajednicom i čeka odgovor od Giovannija koji je poslao balon.

– Do sada mi se nije javio, ali ja sam svejedno sretna što sam našla balon. Nekako sam si umislila da mi je donio sreću. Vjerojatno taj Giovanni (Ivan) zna da ja već imam svog Iveka, a uostalom, jedina osoba koju bih željela posjetiti u Italiji je Papa – zaključuje svoju priču Danijela.

Ustupila Danijela Mulvaj Sirovec.
Ustupila Danijela Mulvaj Sirovec.
Ustupila Danijela Mulvaj Sirovec.
zatvori