Utorak, 23. travnja 2024.

Župan Koren primio najbolje podravsko-prigorske učitelje: Vi ste vrh naše obrazovne piramide

17-ero učitelja iz Koprivničko-križevačke županije, koji prema kriterijima Ministarstva znanosti i obrazovanja spadaju među najbolje u Hrvatskoj, danas su se odazvali prigodnom prijemu župana Darka Korena.

Čestitajući im na profesionalnom uspjehu, župan Koren je najboljim podravsko-prigorskim prosvjetarima, rekavši da je svjestan problema koji su doveli do prosvjetarskog štrajka, zahvalio na doprinosu društvu:

– Prosvjetni djelatnici, učenici, nastavnici, profesori, ravnatelji u svakom društvu predstavljaju bitan čimbenik koji se ne može valorizirati brojčanim vrijednostima. Ne postoji mogućnost da se u današnje vrijeme svima vama adekvatno financijski valorizira vaša uloga. Osobito vama koji ste na neki način sam vrh te naše obrazovne piramide.

U ime nagrađenih županu i njegovim suradnicima zahvalila je profesorica Ivana Senjan iz đurđevačke gimnazije:

– Nagrada Ministarstva nam je važna. Premda se vrednovala samo prošla školska godina, ovo je ipak vrhunac našega rada. To je zbir svih naših dosadašnjih aktivnosti koje su nam dale snagu da se može vrednovati protekla školska godina. Zahvaljujem vama u Županiji što ste nas pozvali i izrazili nam zadovoljstvo. Mi vam obećajemo da ćemo ne samo mi, već i ostali naši kolege i kolegice, nastaviti s radošću raditi s učenicima na dobrobit naše županije i Hrvatske.

A premda upravlja školom kojoj nije osnivač Županija, ravnateljica koprivničke Osnovne škole “Đuro Ester” Sanja Prelogović u ime svih školskih ravnatelja je rekla da u svakom trenutku imaju potporu Županije. No, kaže, nije sve u materijalnom:

– Mi ravnatelji smo zahvalni za svaku kunu koju dobijemo, naši prosvjetari su zahvalni za svaku kunu, svaku građevinu, svako povećanje plaće. No, nije sve u materijalnom. Reforma, školstvo, škola za život… to se ne može platiti. To može iznijeti samo učitelj, osobe koje imaju ljubav za taj posao, a to se ne može platiti. To je nama prosvjetarima u srcima. Zato smo mi ovdje danas posebni milje jer radimo posao: odgoj i obrazovanje naših učenika.

Ravnateljica Prelogović je u ime ravnatelja i prosvjetara obećala da će nastaviti raditi za dobrobit naše županije s djecom, prvenstveno u odgoju, a onda i u obrazovanju. A dobrih prosvjetara ima mnogo više nego što ih je trenutno nagrađeno, zaključila je ravnateljica koprivničke škole “Đuro Ester” izrazivši uvjerenje da će ih na budućim ovakvim okupljanjima biti sve više.

zatvori