Petak, 19. travnja 2024.

ZANIMLJIV VIKEND! Opustite se i napunite energiju na kampu UNO!

‘Vjerujemo kako svatko sam sebi može ultimativno pomoći, samo je pitanje kako? Dođite na naš kamp i saznajte. Odgovore i metode predstavit ćemo vam na vikend kampu u kojem ćete se, između ostalog, moći opustiti, nasmijati, isplakati, naspavati, fino najesti te dopustiti maksimalno izražavanje svih svojih osjetila’, kaže Bojan.

Pozivamo vas da se prijavite za sudjelovanje na kampu “Unutarnje na otvorenom” (UNO) koji će se održati na prekrasnom etno imanju Sunčano selo u Jagnjedovcu od 18. do 20. listopada. Kamp je osmišljen u svrhu grupnog druženja, te rada na sebi kroz tehnike iz grane transpersonalne psihologije gdje se pozornost preusmjerava na cjelovit rast osobe, samospoznaju i ekspanziju svijesti.

Tema ovogodišnjeg kampa je “Opuštanje i otpuštanje”. Aktivnosti uključuju ayurvedsku saunu, qi gong, yogu, individualne masaže, vođenu meditaciju za opuštanje, zvučnu kupku, radionice za samopomoć u akupresuri, te dvodnevnu radionicu Roberta Brica. Program kampa osmišljen je kako bi djelovao na cjeloviti razvoj pojedinca, te potaknuo daljnju samospoznaju. Kamp organizira Autentik d.o.o. koji okuplja ljude različitih djelatnosti u svrhu promicanja holističkog pristupa zdravlju, životu, samospoznaji i samoaktualizaciji. Bazeni Cerine prepoznali su Autentik i njihov rad te su odlučili ustupiti saunu za početak programa.

Bojan Šmic i Una Čulić glavni su inicijatori ideje o kampu čiji je cilj tjelesno i mentalno opuštanje. U svojoj redovnoj ponudi usluga, uz organizaciju cateringa i tematskih kampova, nude još i individualne terapije medicinskom hipnozom, energetske terapije uz primjenu akupresurnih masažnih tehnika te prodaju Mountaindrop Mumyo Shilajit-a (više o proizvodu možete pročitati ovdje). Djelatnosti koje nude međusobno su različite, ali se izvrsno nadopunjuju jer obuhvaćaju koncept um-tijelo, a često se povezuju i s vanjskim suradnicima jer cijene integraciju i interdisciplinarnost u pristupu. Bojana i Unu možete pronaći u Koprivnici u Dravskoj 17, u zgradi Koprivničkog poduzetnika.

“Volimo i živimo promjene, fokusiramo se na unutarnje stanje, istražujemo dok smo živi – naše su misli vodilje. Vjerujemo u to što radimo i vidimo kako to doprinosi našoj zajednici. Sve što radimo izvire iz našeg iskustva, spoznaja i povratnih informacija te nam platforma Autentik spirit omogućuje da se slobodno izražavamo. Autentičnost i fokus na unutarnje naš je princip po kojemu živimo te bismo tu paradigmu voljeli prenijeti i drugima”, kaže Una.

“Nakon uspješno održanog prvog kampa u travnju, odlučili smo ponoviti kamp na istome mjestu. Imanje Sunčano selo nas je dojmilo radi svoje jednostavne, no svakako autentične i tople priče, kako domaćina koji tamo borave, tako i samog okruženja. Imanje krase prekrasni otvoreni prostori, no ujedno i zatvoreni prostori za radionice, spavaće sobe, sanitarni čvor te vrhunska domaća hrana. Važno nam je što unosimo u sebe, a obitelj Hećimović na svom imanju uzgaja organsku hranu od koje sprema domaće specijalitete. Vjerujemo da otvaramo kanal prema novim uspješnim pričama pojedinaca koji će se pridružiti i zajedno s nama raditi na jednostavnom, ali vrlo učinkovitom načinu rasta svijesti koji nas vodi prema zdravom načinu života, promišljanja i djelovanja.”

Ukoliko se želite uključiti i prijaviti za sudjelovanje, javite se na mail: [email protected] ili na brojeve telefona 099 730 2138 (Una) ili 095 831 2220 (Bojan). A više o njihovom radu možete pogledati na Facebook stranici Autentik spirit.

Detaljnije o programu

Qi gong i Yoga će razbuditi jutra. Jutarnje vježbe disanja i rastezanja pokrenut će cijeli psihofizički mehanizam u smjeru opuštanja i otpuštanja toksina.

Ayurvedska sauna na bazenima Cerine pomoći će pri čišćenju organizma i opuštanju tijela. Sauna majstor doprinijet će pozitivnom učinku na fizičko i psihičko stanje osobe ayurvedskim pilinzima i eteričnim uljima, a cijelo iskustvo začinit će divni zvuci ambijentalne glazbe.

Zvučna kupka pomoći će pri cjelovitom opuštanju. Osoba će u ležećem položaju moći u umu napraviti samorefleksiju dana ili se jednostavno prepustiti zvucima.

Radionica za samopomoć u akupresuri i rastezanju po ruskom sistemu sastojat će se od vježbi koje će se raditi individualno i u paru. Pomoću vježbi naučit ćete kako utjecati na razvoj mentalne snage prije sastanka ili ispita te kako si podići energiju u trenucima anksioznosti ili u naletima letargije.

Grupna vođena meditacija uz opuštanje pomoći će pri tjelesnom i mentalnom opuštanju u kojem će desna polutka mozga, koja je osjećajna, intuitivna i holistička, pomoći sudioniku u slobodnom izražavanju te poticanju kreativnosti, mašte i sposobnosti vizualizacije.

Četiri masera pružat će opuštajući i otpuštajući učinak pomoću različitih tehnika. Sudionici će moći birati između sportske, opuštajuće, klasične i Tao masaže.

Kao kruna programa, najavljena je radionica gosta Roberta Brica “Kako raditi s podsvijesti, da biste postali slobodni”. On je radionicu opisao na sljedeći način: “Prvog dana će vam se povećati sposobnost komunikacije s podsvijesti. A naučit ćete zabavnu i perkusijsku tehniku za istraživanje podsvijesti. Drugog dana otići ćete tamo gdje malo ljudi ide: u tamnu stranu podsvijesti. Ne možete biti potpuno slobodni bez savladavanja ove domene. Krajnji rezultat radionice bit će razumijevanje kako ide put do potpune slobode.”

PETAK SUBOTA NEDJELJA
DOLAZAK 7:30 – 8:00 qi gong 7:30 – 8:00 yoga
18:00 Bazeni Cerine 8:00 – 9:00 doručak 8:00 – 9:00 doručak
18:30 – 22 ayurvedska sauna 9:15 – 10:15 vođena meditacija 9:15 – 13:15 radionica s Robertom Bricom 2/2
22:45 večera (Sunčano selo) 10:30 – 14:00 individualne                        masaže 13:30 – 14:30 ručak
14:00 – 15:00 ručak 15:00 – 16:30 radionica akupresure
15:30 – 19:30 radionica s              Robertom Bricom 1/2 ODLAZAK
20:00 – 21:00 večera
21:15 – 23:00 zvučna kupka

 

Paketi i cijene

Tri su načina sudjelovanja u kampu:

Prvi način je klasičan gdje sudionik uzima puni paket. Puni paket sadrži cjelokupni program kampa te hranu (dva doručka, dva ručka, dvije večere) i smještaj (dva noćenja) na etno imanju Sunčano selo. Cijena je 1.500,00 kn.

Drugi način je polu-paket gdje sudionik uz cjelokupni program dobiva dva ručka i večeru, što bi značilo – bez dva noćenja, jedne večere i dva doručka. Cijena je 1.000,00 kn.

Treći način ili mini paket u kojem sudionik ima priliku prisustvovati dvodnevnoj radionici Roberta Brica, radionici za samopomoć u akupresuri te ručku u nedjelju. Cijena ovog paketa je 600,00 kn.

Na kamp je potrebno ponijeti:
– mat podlogu za yogu
– udobnu i slojevitu odjeću
– ručnik za saunu.

Iznos kotizacije za kamp je potrebno uplatiti do 11.10.2019.

zatvori