Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Danski veleposlanik posjetio Hartmann i obišao novi pogon, Jakšić: Svi bi htjeli ovakvu tvrtku u svom gradu

Veleposlanik Kraljevine Danske, Njegova Ekscelencija Christian Thorning danas je posjetio dansku tvrtku u Koprivnici – Hartmann. Tamo je zajedno s direktorom Dariom Šumigom i gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem obišao novi pogon i proizvodnu liniju.

Veleposlanik je ovim posjetom bio izrazito zadovoljan:

– Došao sam upoznati novog direktora, ali i vidjeti rezultate mnogobrojnih investicija koje je Hartmann proveo u zadnje dvije godine i moram reći da sam potpuno impresioniran. Također, razumijem da ovo izgleda jako dobro za budućnost. Kao veleposlaniku Danske posebno mi je zadovoljstvo posjetiti dansku tvrtku koja je na glasu kao dobro mjesto za rad, nastavljajući dansku tradiciju i pružajući dobre uvjete za svoje zaposlenike – rekao je veleposlanik Thorning.

Snimio Krešo Puklavec

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić istaknuo je važnost nastavka ulaganja u tvrtku koja za Koprivnicu ima velik industrijski značaj:

– Hartmann je firma na koju smo izuzetno ponosni. Jako je važno imati ovakav snažan industrijski sustav koji je okrenut izvozu i koji ima ogroman rast u svojim kapacitetima i ulaganjima i iz gospodarskog aspekta za kvalitetu života u Koprivnici kao i zbog brendiranja grada jer bi svi gradovi htjeli imati ovakvu tvrtku kao što je Hartmann kod sebe.

Direktor tvrtke Dario Šumiga rekao je kako je samo ove godine investirano oko 50 milijuna kuna u proširenje kapaciteta tvornice, koji su u zadnje tri godine porasli za oko 110%.

– Novi pogon služi novoj proizvodnji ambalaže pakiranja za jaja i zadnjom smo ovogodišnjom investicijom proširili kapacitete za dodatnih 80 milijuna komercijalnih podložaka za pakiranje jaja. Ova sva povećanja rezultat su povoljnog trenda u svijetu, kao i u Europi pa i kod nas, a koji se tiče promjene kod plastičnih pakiranja i nečega što je ekološki prihvatljivo, kakav je i naš proizvod – rekao je Šumiga.

Osim Hartmanna, u Koprivnici posluje i Carlsberg, što je još jedan od pokazatelja uspješne suradnje i prijateljstva s Dancima, zaključio je Jakšić.

zatvori