Utorak, 23. travnja 2024.

Dvoje mladih vozača ovog vikenda sletjelo s ceste, jedan od njih na automobil stavio tuđe tablice

Tri prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se ovog vikenda na području naše županije. Za dvije od njih odgovoran je isti vozač.

U Reki u petak oko 22:35 sati 22-godišnjak je upravljao Fordom koprivničkih registracija te je prilikom nepropisnog kretanja sletio van kolnika, udario u betonski most i betonsko-metalnu ogradu. Nakon toga došlo je do prevrtanja vozila na krov i zaustavljanja u odvodnom kanalu.

22-godišnji vozač je uhićen te je u nedjelju doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici gdje je kažnjen novčanom kaznom od 11.600 kuna. Uz to mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Spomenimo da su se dvije slične prometne nesreće dogodile u petak. Oko 21:20 sati u Imbriovcu 18-godišnji vozač upravljao je neregistriranim osobnim automobilom Renault prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima B kategorije. Uslijed neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika te udario u žičanu ogradu. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je napustio mjesto događaja.

Nastavio je svoj put i oko 22:20 sati u Malom Otoku ponovno sletio s ceste i udario u stup nosača električnih vodiča i ogradu. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću napustio je mjesto događaja te je naknadno pronađen i uhićen. Tom prilikom utvrđeno je da je 18-godišnjak upravljao registarskim pločicama drugog vozila te je protiv njega podnesena kaznena prijava. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,05 promila.

U subotu je 18-godišnjak doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici gdje je kažnjen novčanom kaznom od 12.300 kuna, kaznom zatvora u trajanju od 20 dana, uvjetno na godinu dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 12 mjeseci kada za to stekne uvjete.

zatvori