Petak, 19. travnja 2024.

VELIKI DERBI U VIRJU Kovačić: Želimo prekinuti negativan niz, Fusić: Nema izgovora, očekujemo pobjedu

Deveto kolo Treće HNL Sjever donosi nam susjedski derbi u kojem nikad nije dosadno. U Virju će se susresti domaći Podravac i đurđevački Graničar.

Opće je poznato da je to veliki derbi na kojem se uvijek igra dobar nogomet popraćen punim tribinama i glasnim navijanjem.

U ovu utakmicu i jedni i drugi ulaze oslabljeni neigranjem važnih igrača. Ni Podravac ni Graničar nisu u dobrim nizovima. Naime, ni jedni ni drugi nisu okusili slast pobjede od 3. kola.

Virje zauzima osmu poziciju na trećeligaškoj tablici sa sedam bodova, dok je Graničar deseti s pet osvojenih bodova.

Iz redova Virovaca kratko nam je subotnji okršaj najavio napadač Leo Kovačić:

– Čeka nas derbi utakmica na domaćem terenu, očekivanja su velika što od navijača i ljudi koji podržavaju NK Podravac Virje, uprave pa tako i samih igrača. S obzirom na tri javne opomene u prethodnim kolima fale nam dva standardna igrača, Nikola Tuba i Josip Vindić. Upitan je i nastup ozlijeđenog Sanjina Strajnića za kojeg se još ne zna hoće li konkurirati za sastav. Nadamo se i želimo baš u ovome kolu prekinuti naš negativan niz i još jednom dokazati našu kvalitetu za koju sam siguran da postoji te se priključiti sredini tablice – kazao je Kovačić.

Domaćin će sigurno biti motiviran i željan pobjede te ohrabren igranjem na domaćem terenu, no nešto će se pitati i goste iz Đurđevca. Svoje viđenje stanja u Graničaru i subotnje utakmice rekao nam je novi-stari Picok, Zvonimir Fusić:

– Uzbuđen sam što ponovno igram za svoj Graničar nakon punih osam godina. Cilj mi je pomoći klubu koliko god mogu da ostanemo u ligi jer to grad Đurđevac i ova ekipa zasigurno zaslužuju. Možemo se pohvaliti da imamo puno domaćih igrača te vrlo mladu ekipu punu potencijala koji će doći na vidjelo u bližoj budućnosti. U derbi ulazimo puni samopouzdanja i želje za pobjedom koju na kraju i očekujemo. Bit ćemo oslabljeni neigranjem standardnih igrača kao što su Stanković, Šoštarec, Resler i prvi napadač Belobrk, no izgovora nema. Nadam se velikom odazivu publike te podršci naših vjernih navijača koji nas podržavaju iz kola u kolo, kakvi god rezultati bili.

Uzbuđenja, dakle, neće nedostajati, kako na terenu tako i na punim tribinama koje se očekuju na Sportskom parku u Virju. Utakmica se igra u subotu s početkom u 15 sati, a glavni sudac je Marko Đurđek.

zatvori