Četvrtak, 18. travnja 2024.

TREĆA HNL SJEVER Tehničar protiv Ždralova, Mlinarić: Čeka nas utakmica sezone, ništa manje od tri boda ne bi nas zadovoljilo

Novo kolo Treće HNL Sjever koje je na rasporedu ovoga vikenda donosi nam niz zanimljivih susreta, od kojih se posebno ističe susjedski derbi Podravca iz Virja i Graničara iz Đurđevca. Najavu te utakmice pročitajte ovdje.

U ostalim susretima predstavnika iz naše županije, Tehničar iz Cvetkovca će kao domaćin u Križevcima dočekati prvoplasiranu momčad lige, Mladost iz Ždralova koja je do sada još uvijek neporažena. Cvetkovčani imaju šest bodova manje u odnosu na Mladost te bi eventualnom pobjedom zakomplicirali stanje na vrhu tablice.

Utakmicu je prokomentirao mladi veznjak Cvetkovčana Mihael Mlinarić:

– Pobjeda u Đurdevcu puno nam je značila, ne samo bodovno već i psihološki jer su dosadašnji slabiji rezultati stavili pritisak na nas i pobjeda nam je bila imperativ. Znamo da nas u subotu čeka utakmica sezone koja će uvelike odrediti kako će se odvijati ostatak prvenstva te nas ništa osim tri boda ne bi zadovoljilo. Mali hendikep je to što igramo u Križevcima koji su naš “domaći” teren te nećemo imati maksimalnu potporu s tribina kakvu bismo imali u Cvetkovcu. Nažalost, zbog kartona u subotu će nam nedostajati dvojica jako važnih igrača, Kocijan i Sačer. Tko god će ih zamijeniti dat će sve od sebe za pobjedu. Zadovoljan sam svojim igrama do sada, nadam se da će se tako i nastaviti te da ćemo kroz ostatak sezone zauzeti što bolji plasman jer ova ekipa sigurno može bolje od trenutnog bodovnog stanja i pozicije na tablici – poručio je Mlinarić.

Radnik-Križevci gostovat će u Bjelovaru kod istoimenog domaćina. Ove sezone odlične partije Križevčane su dovele do drugog mjesta i osvojenih 18 bodova, no u Bjelovaru će zasigurno imati težak zadatak. Dojma smo da Bjelovarčani za kvalitetu svoje momčadi imaju pokoji bod manjka, pa će zasigurno željeti pobjedu da budu bliže vrhu gdje i pripadaju.

Od ostalih susreta, Polet iz Sv. Martina na Muri će kao trećeplasirana momčad lige ugostiti Varteks koji je četvrtoplasirani te je to još jedan ligaški derbi. Papuk će u Orahovici biti domaćin Podravini iz Ludbrega te će u susretu ekipa iz donjeg dijela tražiti prvu ovosezonsku pobjedu. Posljednji susret igrat će se u Virovitici gdje će pretposljednji domaćin ugostiti solidni Rudar iz Murskog Središća koji zauzima peto mjesto na tablici.

Sve utakmice Treće lige Sjever igrat će se u subotu s početkom u 15 sati.

Treća HNL Sjever – 9. kolo

Subota, 19. listopada
15:00
Orahovica: Papuk – Podravina
Virovitica: Virovitica – Rudar (M. Središće)
Križevci: Tehničar – Mladost (Ždralovi)
Virje: Podravac – Graničar (Đurđevac)
Bjelovar: Bjelovar – Radnik-Križevci
Sv. Martin na Muri: Polet – Varteks

TABLICA 3. HNL – SJEVER

1. Mladost 8 +14 20
2. Radnik K 8 +9 18
3. Varteks 8 +10 17
4. Polet 8 +15 16
5. Rudar MS 8 +1 15
6. Tehničar 8 +4 14
7. Bjelovar 8 +3 11
8. Podravac 8 -5 7
9. Podravina 8 -11 6
10. Graničar Đ 8 -7 5
11. Virovitica 8 -21 5
12. Orahovica 8 -12 2

zatvori