Četvrtak, 25. travnja 2024.

VIDEO Tomislav Stipić novi je trener Slaven Belupa: Spreman sam preuzeti klub, u nogometu ništa nije slučajno

Slaven Belupo javnosti je danas predstavio nasljednika Ivice Sertića na mjestu trenera prve momčadi. Pred novinare je izašao Tomislav Stipić, 40-godišnji nogometni stručnjak koji je trenersku karijeru uglavnom gradio u Njemačkoj.

– Sretan sam što sam ovdje, što sam prvi put u Hrvatskoj i što imam priliku voditi ovaj klub – uvodno je kazao Stipić.

– Moj dosadašnji trenerski put je jednostavan: Njemačka, Kina, Švicarska. Hrvatsko srce, njemački mozak, kombinacija svega pomalo – kazao je Stipić o svojoj 14-godišnjoj trenerskoj karijeri. – Juniorski pogon, 3. liga, 2. liga, kineska 2. liga, švicarska 1. liga…

Stipić se sastao s momčadi i obrazložio im svoju viziju: – Volim napadački nogomet, volim hrabru igru, s loptom i bez nje.

O ambicijama sa Slavenom je rekao: – Želimo, naravno, što brže ostvariti pozitivan rezultat i napuštati utakmice kao pobjednici.

U Stipićevom stručnom stožeru bit će pomoćni trener Sandro Bloudek, između ostalih bivši igrač Varteksa i Šibenika, a iz slovenskog Maribora otišao je u talijanski Milan. Kondicijski trener bit će Miro Petrić koji je radio u Grasshoppersu, Eintrachtu, Istri, Dinamu i još nekoliko klubova. Pozicija trenera golmana, rekao je Stipić, još je otvorena.

Novi trener Slavena posljednjih mjeseci intenzivno je pratio hrvatski nogomet. – Dosta sam utakmica gledao uživo i mislim da sam jako upoznat s ovdašnjim nogometom. Ovo je zemlja svjetskih viceprvaka, ovo je oaza mladih, ambicioznih, talentiranih momaka i oni kad se uklope u ovu ligu dobiju jako dobru platformu. Posljednjih desetljeća se pokazalo da Hrvatska proizvodi najbolje igrače u svijetu i čast mi je biti trener u ovakvoj ligi.

Poziv iz Slavena, kaže, nije ga iznenadio. – Bio sam spreman. U nogometu se ništa ne događa slučajno, uvijek neki putevi vode jedan prema drugom i tako, da se neke stvari odviju naizgled slučajno, a nisu slučajne.

– Bitno je da se što prije priviknem na ove ljude, na ovu sredinu, na ove okolnosti. Ključ uspjeha je u tome da postanem dio ove organizacije i to je prvo što trebam napraviti. Onda ćemo vidjeti koliko mogu kroz taj dio promijeniti ekipu, mišljenje, intenzitet i sve to. Od samog sebe očekujem da napravim prve korake, a onda ekipa.

Ne zanima ga, kaže, što je bilo u prošlosti i nije želio komentirati Slaven pod Sertićevim vodstvom.

 

Predstavljanje novog trenera Slaven Belupa

Posted by Drava.info on Tuesday, October 8, 2019

 

Stipić je rođen 1979. u Tomislavgradu. U dobi od 10 godina s obitelji se preselio u Njemačku, gdje mu je živio otac. Karijeru nogometnog trenera započeo je 2010. s mladom (U-17), a potom i drugom momčadi Ingolstadta. Nakon toga vodio je Erzgebirge iz Auea, zatim Stuttgarter Kickers, u jednoj utakmici kineski Nantong Zhiyun, a onda i U-19 momčad Frankfurta. Lani je preuzeo poznati švicarski Grasshoppers, no tamo se zadržao svega 34 dana.

Podsjetimo, Stipićev prethodnik Ivica Sertić ostaje u klubu raditi ono što je radio prije nego što je imenovan trenerom prve momčadi: vodit će Školu nogometa.

Slaven Belupo sljedeću će utakmicu, prvu sa Stipićem na klupi, igrati u petak. Bit će to prijateljski susret s mađarskim ZTE-om iz Zalaegerszega. Kako su nas obavijestili iz kluba, bit će to trening utakmica i neće biti otvorena za javnost. Sljedeća prvenstvena utakmica na rasporedu je iduće subote, 19. listopada, kada na koprivnički Gradski stadion “Ivan Kušek – Apaš” dolazi Rijeka.

Foto: Marko Posavec
Foto: Marko Posavec
Foto: Marko Posavec
zatvori