Petak, 19. travnja 2024.

Tomislav iz Drnja: Disciplinski sudac ima dvostruke kriterije, Bači je dobio tri utakmice suspenzije, protivnički igrač za isti prekršaj jednu

Nogometni klub Tomislav iz Drnja na svojoj je Facebook stranici izrazio nezadovoljstvo kriterijima disciplinskog suca Darka Matošića.

Naime, igrač Tomislava Hrvoje Bači kažnjen je suspenzijom od tri utakmice, a za jednak prekršaj i okršaj na međusobnoj utakmici, nogometaš Bilogore 91 Vinko Pušić kažnjen je neigranjem u jednoj utakmici.

U Tomislavu smatraju kako sudac Matošić nema jednake kriterije za sve te da su njihovi igrači nepravedno zakinuti. Ovaj problem se proteže već nekoliko godina unazad, bez obzira u kojoj ligi se natjecali, napominju iz Tomislava.

“Kao primjer navodimo zapisnik kada je igrač u 5. kolu vrijeđao glavnog suca utakmice nakon isključenja zbog dva žuta kartona te je kažnjen samo po članku 20. Disciplinskog pravilnika HNS-a, a ne i po članku 53. koji određuje nesportsko ponašanje prema sucima utakmice te je dobio samo jednu utakmicu suspenzije umjesto dvije”, ističu iz Tomislava.

Poručuju kako se na ovu odluku suca neće žaliti jer smatraju da je to uzaludno bačeni novac.

zatvori