Petak, 19. travnja 2024.

Tjedan cjeloživotnog učenja obilježen je i u Podravskom suncu

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce i ove je godine različitim aktivnostima obilježilo 13. Tjedan cjeloživotnog učenja.

U Podravskom suncu su održane raznolike radionice na kojima su sudjelovali učenici i polaznici Centra. Aktivnosti su održane i u samom centu te u Đurđevcu, Križevcima i Muzeju grada Koprivnice.

Voditelji poludnevnog boravka Monika Međimorec i Šimun Brozović pripremili su zanimljivu radionicu. Pod njihovim vodstvom su polaznici poludnevnog boravka i štićenici Doma za odrasle osobe Vizjak izrađivali različite ukrasne vrećice od lavande.

Učiteljica Jelena Peras i odgojno-obrazovna skupina G4a su ugostili  Područnu školu Srijem (Osnovna škola Sokolovac) na radionici izrade ukrasa od drvenih špatula.
Skupina G4a bila je vrijedna i u Đurđevcu gdje su stekli vrijedno iskustvo u slaganju tradicionalne “Pogače z oreji”. Osim što su naučili slagati pogaču, družili su se s prijateljima iz posebnih razrednih odjela iz Osnovne škole Đurđevac koji su i nositelji ove “slatke” aktivnosti.

Učenici 8. razreda s učiteljicom Veljkom Bogdanović Jazbec ugostili su učenike i učiteljice iz COOR Križevci i iz PRO OŠ Đurđevac te se zajedno uputili u Muzej grada Koprivnice. Ondje ih je dočekala kustosica Marija Mesarić koja ih je upoznala s načinom života u podravskoj hiži. Učenici su upoznali razliku između modernog i tradicijskog načina stanovanja i na temelju toga rješavali radne listiće.

Osim što su marljivo učili, učenici 8. razreda s učiteljicom Sanjom Šijak posjetili su zabavno avanturistički park Pitagora u Križevcima. Tamo su se družili i natjecali u raznim sportskim i zabavnim aktivnostima s učenicima COOR Križevci i učenicima V. osnovne škole iz Bjelovara.Ovu zabavnu aktivnost organizirao je Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci pod motom: „Vježbom do zdravih životnih navika“.

Podsjetimo, Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Na inicijativu UNESCO-a iz 1999. godine tjedan se obilježava kako bi se javnost senzibilizirala za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja i potaknula osobna motivacija.

zatvori