Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Jakšić primio najbolje koprivničke učiteljice i poručio im: Vi ste pravi brend ovoga grada

Povodom Svjetskog dana učitelja koji se obilježava 5. listopada, danas su najbolje koprivničke učiteljice te njihove ravnateljice i ravnatelja ugostili čelnici Grada Koprivnice predvođeni gradonačelnikom Mišelom Jakšićem.

U koprivničkim osnovnim školama i ove su godine izabrani najbolji, a to su: Andreja Sinjeri iz Centra Podravsko sunce, Sara Beriša iz Umjetničke škole Fortunat Pintarić, Mirna Kovačić iz Đure Estera, Suzana Hergotić iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski te Mara Grašić iz škole Braća Radić.

S njima su u pratnji došli i ravnatelji škola – Radmila Popović, Ariana Šandl, Sanja Prelogović, Gordana Gazdić Buhanec i Krešo Grgac.

Prisutnima se na početku obratio gradonačelnik Mišel Jakšić kazavši da je ponosan radom svih koprivničkih učiteljica i učitelja:

– Ponosni smo na sve naše škole i ravnatelje i doista moram reći da, ako je nešto prepoznato diljem Hrvatske pa i Europe kao kvaliteta i prednost za život u gradu Koprivnici, to su naše škole. No, škole ne čine zgrade, neću reći da ne čine knjige, ali one su samo jedan dio; škole i uspješan sustav čine ravnatelji i nastavnici. Ono što vi ostvarujete sa svojim učenicima govori da ste doista jedan veliki brend, ponos i jedna velika nada i optimizam da sve u ovom gradu pa i u ovoj državi ipak može ići bolje i brže – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Andreja Sinjeri magistrica je logopedije u Centru Podravsko sunce. – Rad s djecom s teškoćama u razvoju je lijep, ali i izazovan. Nauči vas strpljivosti i veseliti se malim stvarima kao da su velike – rekla je na današnjem prijemu dodavši da sve njezine kolege zaslužuju ovu nagradu.

Profesorica povijesti i geografije Mirna Kovačić također se zahvalila kolegama koji su ju izabrali za najbolju učiteljicu i dodala: – Vrlo optimistično pristupam svom poslu i čvrsto sam uvjerena da, ukoliko stvarno vjerujete da su vaši predmeti najvažniji u obrazovnom sustavu, a ja vjerujem da povijest i geografija to jesu, onda tako pristupate svom poslu, a učenici će to i prepoznati.

Učiteljica razredne nastave Suzana Hergotić rekla je da kod svakog učenika razvijaju nadu u bolju budućnost, a svoj posao smatra privilegijom. – Kažem da dolazim iz najljepše škole u našem gradu, zovemo ju dama. Učitelj dolazi od škole u svoju kuću, a kad ide iz svoje kuće opet dolazi u svoj dom. Tako da svaki učitelj u svojoj školi ima dom i nosi ga u srcu, kao i svako dijete.

Profesorica saksofona Sara Beriša u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić radi tek godinu dana, no nada se da će entuzijazam potrajati, kako je rekla, do penzije. – Ovo je prekrasna potvrda za rad. U Koprivnici sam relativno nova, no kolege su već prepoznali moj rad i entuzijazam tako da prije svega hvala njima i ravnateljici za odličnu radnu atmosferu koju prepoznaju i djeca.

Nastavnica matematike, ujedno i učiteljica savjetnica Mara Grašić posebno se zahvalila svim ravnateljima čija podrška puno znači. – Mi ovdje ne bismo bili da nije bilo svih vas. U svakom trenutku sam imala veliku moralnu podršku i zato hvala.

U ime Grada Koprivnice prijemu su uz gradonačelnika Mišela Jakšića nazočni bili i njegova zamjenica Melita Samoborec, pročelnica Upravnog odjela za društvenu djelatnost Ana Mlinarić i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

zatvori