Četvrtak, 18. travnja 2024.

Štrajku za veće plaće danas se priključilo više nastavnika, no velik je broj škola organizirao djelomičnu nastavu

Nešto veći odaziv na štrajk zabilježen je danas u odnosu na prošli tjedan na području Koprivničko-križevačke županije.

Petnaest škola danas nije radilo, od toga 12 osnovnih i tri srednje, rekao je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

– Nastava se nije održavala u gimnazijama u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu. Od osnovnih škola nije se radilo u Đelekovcu, Novigradu Podravskom, Sokolovcu, Gornjoj Rijeci, Kloštru Podravskom, Svetom Ivanu Žabnu, Molvama, Ferdinandovcu, Virju, Kalinovcu, Kalniku i Koprivničkom Ivancu.

U ostalim školama u kojima je nastava održana u skraćenom obliku povećao se postotak nastavnika koji su se pridružili štrajku, rekao je Ljubić.

– U tim je školama odaziv između 60 i 90%. Štrajku se, dakle, odazvao veći broj nastavnika nego u četvrtak.

Djelomična nastava bila je organizirana u Strukovnoj školu u Đurđevcu, Obrtničkoj i Srednjoj školi u Koprivnici, Srednjoj školi “Ivan Seljanec” u Križevcima, Srednjoj gospodarskoj školi u Križevcima, Osnovnoj školi u Koprivničkim Bregima, u Drnju, Goli, Legradu, Rasinji i Svetom Petru Orehovcu.

– Moramo napomenuti da je Učenički dom u Križevcima specifična ustanova i da djelatnici nisu u štrajku, ali ga podržavaju – dodao je dožupan.

Nastava u školama diljem naše županije sutra će se održavati redovno. Naime, prema cirkularnom rasporedu prosvjedovat će djelatnici škola na području Osječko-baranjske, Istarske i Šibensko-kninske županije.

zatvori