Utorak, 23. travnja 2024.

U svim podravsko-prigorskim školama danas se štrajkalo, nastava od petka redovna, ali do kada – ne zna se

U svim školama kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija danas se štrajkalo, doduše s različitim odazivom.

Najveći, stopostotni, bio je u 13 podravsko-prigorskih škola, rekao nam je zamjenik župana Ratimir Ljubić:

– To su Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu i Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima, kao i osnovne škole u Drnju, Đelekovcu, Virju, Kalinovcu, Novigradu Podravskom, Svetom Ivanu Žabnu, Molvama, Ferdinandovcu, Gornjoj Rijeci, Sokolovcu i Rasinji.

U koprivničkoj Gimnaziji “Fran Galović” štrajku se odazvalo 90% nastavnika, a u osnovnim školama Koprivnički Bregi, Kloštar Podravski, Sveti Petar Orehovec i Gola štrajka 70 do 80% prosvjetara.

– 50 do 60% nastavnika štrajka u pet škola. To su Strukovna škola Đurđevac, Srednja gospodarska škola Križevci, Srednja škola Ivan Seljanec, Srednja škola Koprivnica i Osnovna škola Koprivnički Ivanec. U dvije škole odaziv na štrajk bio je između 30 i 40%, to su Osnovna škola Legrad i Obrtnička škola Koprivnica.

U Osnovnoj školi Kalnik danas je nenastavni dan pa je nemoguće reći kako su tamošnji prosvjetari raspoloženi prema štrajku. Zaposleni u Učeničkom domu Križevci nisu štrajkali jer imaju obvezu skrbiti o učenicima, no poručili su da podržavaju štrajk.

Prema najavi prosvjetarskih sindikata, štrajk se nastavlja cirkularno, po županijama, no naša još nije na rasporedu.

– Naše škole sutra normalno rade. Sindikati su se oglasili. Naša županija sutra nije na rasporedu, a kada će biti čut ćemo od sindikalnih povjerenika – zaključio je Ljubić.

zatvori