Petak, 19. travnja 2024.

SOLIDARNOST NA DJELU Volonteri Crvenog križa u četvrtak obilaze domove

Tjedan je ovogodišnje ‘Solidarnosti na djelu’. Riječ je o akciji koju organizira Hrvatski crveni križ kako bismo svi zajedno pomogli svojim siromašnim sugrađanima.

Pod motom “Ne dvoji, za drugog izdvoji” akcija će biti održana sutra poslijepodne u Koprivnici, rekla je Dravi.info ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev najavivši da će volonteri u popodnevnim satima obići građane.

– Učenici i volonteri kreću od 15:30 te će po rasporedu po mjesnim odborima obilaziti kuće i stanove. Dakle od 15:30 do otprilike 19 sati možete očekivati naše volontere da vam pozvone ili pokucaju na vrata. Svi oni će imati oznake Crvenog križa i bonove koji su poštambiljani s našim znakom. Nakon toga svi oni dolaze u Gradsko društvo gdje ćemo zbrojiti koliko smo uspjeli prvi dan prikupiti.

Za darovani novac, volonteri Crvenog križa građanima će uručiti ovjerene bonove solidarnosti u apoenima od pet kuna. Za taj će novac, baš kao i lani, biti kupljena sportska obuća za učenike iz siromašnih obitelji. Lani je tako za više od 76.000 kuna kupljeno 490 pari tenisica za učenika iz 16 osnovnih i srednjih škola grada Koprivnice i 11 okolnih općina.

– Evo, to je zaista pokazatelj da se i s malo može puno pomoći – dodala je ravnateljica Sočev.

Nakon sutrašnje akcije u samom gradu, svoju solidarnost će tijekom naredna dva vikenda moći iskazati i stanovnici prigradskih naselja te okolnih općina. Naime, mjesna i općinska društva akcije solidarnosti na djelu organiziraju u skladu s mogućnostima stanovnika ruralnih sredina, koji se također redovno odazivaju i rado pomažu onima kojima je pomoć potrebna.

zatvori