Četvrtak, 18. travnja 2024.

NA ‘APAŠ’ DOLAZI RIJEKA Slaven u prvoj utakmici sa Stipićem na mjestu trenera traži domaću pobjedu protiv jakog protivnika

Nogometašima Slaven Belupa sutra na travnjak koprivničkog Gradskog stadiona ‘Ivan Kušek – Apaš’ dolazi Rijeka. Bit će to susret 12. kola Hrvatski Telekom Prve lige i druga utakmica Slavena i Rijeke ove sezone; u prvoj je Rijeka slavila s 3:1 na Rujevici.

Novi trener Slaven Belupa Tomislav Stipić s optimizmom gleda na subotnji susret. Kako je rekao, nakon 11 dosad održanih treninga i jedne prijateljske utakmice nijednom nije teren napustio nezadovoljan:

– Sada nam je cilj da to sve što smo na terenu pokazali u zajedničkom radu prenijeti istom kvalitetom na teren. To nam je prvi cilj. Drugi cilj nam je odigrati svih 90 minuta koncentrirano i srčano, držati se plana, i kao zadnji cilj naravno pobijediti kod kuće.

Stipiću u njegovoj premijernoj prvenstvenoj utakmici na klupi Farmaceuta na raspolaganju neće biti Međimorec i Koh zbog ozljeda, a žuti kartoni izvan terena će ostaviti Nowaka. Momčad se još uvijek upoznaje s novim trenerom i Stipić nije htio otkrivati koga će staviti u prvih 11:

– Nekad se ne desi ljubav na prvi pogled, nekad je vrijeme ključni faktor; možda treba još deset treninga da mi se igrač otvori, da mi se igrač povjeri i da me bez granica slijedi. Ne znam kako se kod koga to odrazilo, ali mislim da smo to jako dobro odradili i sad ćemo na temelju tih prvih utisaka stvoriti ekipu koja će sutra od početka početi.

Utakmica Slaven Belupo – Rijeka na rasporedu je sutra s početkom u 17:30 na koprivničkom Apašu.

zatvori